E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArınç'tan Demirtaş'a ağır eleştiri---

Arınç'tan Demirtaş'a ağır eleştiri

Arınç'tan Demirtaş'a ağır eleştiri
02 Mart 2015 - 19:13 borsagundem.com

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında önemli açıklamalarda bulundu

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Arınç, Selahattin Demirtaş için "Çözüm Süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, toplantının ardından açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Arınç'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

Sayın Başbakanımız iç ve dış gelişmelerle ilgili bilgi sundular. AB Bakanımız özellikle AB konusundaki gelişmeleri aktardılar. Burada önemli bir gelişme var. Avusturya’da çıkan İslam yasası hakkında Bakanlar Kurulumuzu bilgilendirdi.

PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI
- Bildiğiniz gibi cumartesi günü HDP ve bakanların bulunduğu bir açıklama oldu silahların bırakılması ve anayasal bazı değişiklerin yapılması istenmektedir bu her iki tarafça makul olduğu için açıklanmasıda önemli bir noktadır. Öcalan'ın bu konuda bir mesajı okunmustu daha önce. 2013 teki bu noktadan şimdi bu noktaya gelinmiş oldu iki yıl gecikme oldu. Silah bizim için güçtür ve bırakmayız dediler.

Çok büyük eylemler olmadı ama Kobani bahanesi ile kurtarılmış mahalleler gibi toplumsal olay diyemeyeceğimiz olaylar görüldü ve sayın Başbakanımız görevi teslim aldığı günden itibaren öncelikli olarak kamu düzeni dedi. Terör eylemleri bitecektir ve çözüm süreci bundan sonra konuşulacaktır. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır bende bu konuda hükümetimizin kararşığını temsil ediyorum HDP legal bir partidir ve çözüm sürecinde partnerimizdir. 2009'dan beri hükümetteyim ve çözüm sürecini en çok savunanladan biriyim kardeşliğimizin yeniden kazanılması önemlidir çözüm süreci çözülme süreci değildir.

DEMİRTAŞ SÜRECİ BALTALAMAYA ÇALIŞIYOR
- 6-7 Ekim olaylarından sonra Demirtaş'ın tutumunu eleştirdikten sonra daha cevap alabilmiş değilim Demirtaş çözüm süreci konusunda iyi niyetli biri değildir. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalamaya çalışacak süreçte yer almaz.
- Çözüm sürecinde iyi niyet gösteren insanlar rasyonel bir karar vermiştir. Anayasa süreci seçim sonrası gerçekleştireceğiz.
- Verdiğiniz sözler var bunu bilincindeyiz. Vardığımız nokta, olumlu bir noktadır.
- Hatip Dicle'ye, Leyla Zana'ya teşekkür borcumuz var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gelecek02 Mart 2015 20:28

    Ortadoğudaki Turkler kurtler siyasal olarak birleşirse herkes için hersy çok farklı olur. Hele bu zamnla coğrafik butunluğe evriştirlirse çok buyuk sosyal ve ekonomik kalkınma demektir. Herkes için çok buyuk bir atılım demektir

  • CIA02 Mart 2015 19:32

    HADEP bile ülkenin bölünmesini istemiyor.