E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAskere gidenin yerine kiralık işçi---

Askere gidenin yerine kiralık işçi

Askere gidenin yerine kiralık işçi
27 Mart 2015 - 06:37 borsagundem.com

2009'da Cumhurbaşkanı Gül'ün 'İşçi emeğinin istismarı ve insan onuruna yakışmayan durum' gerekçesiyle veto ettiği düzenleme komisyonda kabul edildi

2009’da dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “işçi emeğinin istismar edileceği, insan onuruna yakışmayan durumların doğacağı” gerekçesiyle kısmen veto ettiği bir düzenleme TBMM komisyonunda kabul edildi.

Askerlik ve doğum...

Tasarıya göre, özel istihdam bürolarına (ÖİB) işçi kiralama yetkisi verilecek. İşverenler, işçilerinin uzun süreli izin almaları halinde özel işçi büroları üzerinden kiralık geçici işçi çalıştırabilecek.

TBMM sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edilen ve bu dönem yasalaşması hedeflenen tasarıda öne çıkan düzenlemeler şöyle:
-  Geçici iş ilişkisi, askerlik hizmetinin ifası durumunda askerlik süresince, doğum, analık ve süt izni ile ücretsiz izin hallerinde izin süresince; ebeveynlere doğumdan sonra tanınan kısmi süreli çalışma süresince; mevsimlik tarım işlerinde ise en fazla 6 ay için kurulabilecek.
-  Geçici iş ilişkisinde, işveren ÖİB olacak. ÖİB, iş sözleşmesinde yer alan ücretten az olmamak kaydıyla özel istihdam bürosu işçisine, geçici işçi çalıştıran işverenin aynı kıdeme haiz emsal işçisinin aldığı ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki istihkakı geçici çalıştığı dönemle sınırlı ödemek zorunda. (Milliyet / Bahar Atakan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)