E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği Türkiye'yi sistemden mi çıkardı?---

Avrupa Birliği Türkiye'yi sistemden mi çıkardı?

Avrupa Birliği Türkiye'yi sistemden mi çıkardı?
31 Mart 2015 - 12:36 borsagundem.com

Türkiye genelini kapsayan elektrik kesintisi nedeniyle ilgili olarak flaş iddia ortaya atıldı

Türkiye'de elektrikler gitti. Farklı komplo teorileri üretilirken bir yenisi de Avrupa Birliği oldu.
Elektrik arızasına dair Ankara'da konuşulan bir başka iddia ise, Türkiye'nin Avrupa'nın enterkonnekte sisteminden çıkarıldığı... Konuyla ilgili bir yetkili, "Dün Türkiye kaynaklı bölgesel bir arıza meydana geldi ancak Türkiye bu arızayı gidermekte gecikti. Avrupa Birliği, 'siz kaliteli elektrik sağlayamıyorsunuz' diyerek Türkiye'yi AB sisteminden çıkardı. Bugün yaşanan sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Sorunun giderilmesi 2-2.5 saatten önce mümkün görünmüyor. Bu daha da uzun sürebilir" iddiasında bulundu. 

Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkez Müdürü Emre Metin, Türkiye'nin Avrupa sisteminden çıkarıldığı iddialarıyla ilgili olarak Hürriyet'e şöyle konuştu:
"Türkiye Elektrik Sistemi, ENTSO-E adı verilen ağ üzerinden Avrupa Elektrik Sistemine bağlı. Ancak Türkiye, sistem arızalarının giderilmesinde yaşanan gecikmeler nedeniyle sık sık Avrupa'dan uyarı alıyor. Önceki gün de benzer bir arızanın yaşandığını anımsatan Metin, "Eğer Avrupa Ağından Türkiye çıkarılmış ise; bazı santraller otomatik olarak devre dışı kalmış olabilir. Bu teknik bir arızadır ki giderilmesi uzun sürebilir" 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mutlu31 Mart 2015 21:05

    Yanlış bir iddia, zira sorumlu bakanın Slovakya dan yaptığı açıklamaya göre İzmir tarafındaki özel bir şirkete ait trafoya kedi girmesi Türkiye genelindeki bu faciaya neden olmuş.