E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağcılar'a Dubai usulü metro---

Bağcılar'a Dubai usulü metro

Bağcılar'a Dubai usulü metro
28 Mayıs 2015 - 14:53 borsagundem.com

İstanbul'un en hızlı gelişen ilçesi Bağcılar'a teknolojinin en üst seviyesi getiriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu için vatmansız çalışabilen tren setleri alınacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 22 istasyonlu, 25 kilometre uzunluğunda olacak Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu'na 300 vagonlu tren seti alımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Ağustos'ta ihaleye çıkacak. İhale şartnamesine göre, trenler, "tren üstü kontrol sistemi" adı verilen teknolojiyle donatılacak. Bu sayede trenler, sürücüsü olmadan, bir merkezden kumanda edilerek çalışabilecek.
  
Bu sistem sayesinde trenler depodan istasyonlara gelecek, kapıları otomatik olarak açıp, yolcu alarak yoluna devam edecek. Trenler, acil durumlarda frenleme, en yakın istasyonda durma, kapıları açma ve yangın sistemlerini devreye geçirme gibi teknolojik özelliklere sahip olacak. Trenlerin bir kontrol merkezinden yönetilmesini de sağlayacak bu teknoloji sayesinde tüm müdahaleler anında yapılabilecek.

Şartnameye göre, tren setleri en fazla 90 kilometre hız yapacak. En az 30 yıl kullanım ömrü öngörülen tren setleri, 10 yıl garantili ve yangına karşı alev almayan malzemeden yapılacak.

Örnekleri  Dubai,  Fransa ve  Singapur'da 

En uzun sürücüsüz metro sistemi, 80 kilometre ile Dubai'de bulunuyor. Bu ülkeyi 68 kilometre ile  Kanada, 61 kilometre ile Singapur izliyor. Fransa da sürücüsüz metro hatlarının en yaygın olduğu ülkeler arasında bulunuyor. Mahmutbey-Kabataş hattında vatmansız trenlerin hizmete alınmasıylaTürkiye, bu teknolojiyi kullanan sayılı ülkeler arasına girecek.

Metronun ilk etabı 2018'de bitecek 

Mahmutbey-Kabataş Metrosu'nun iki aşamada bitirilmesi planlanıyor. Birinci etapta, 21 Mayıs'ta temeli atılan ve 4 istasyondan oluşan  Kabataş-Mecidiyeköy hattı tamamlanacak. Bu hattın 2018'in ortalarında işletmeye alınması hedefleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)