E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bozkır'dan vizesiz Avrupa müjdesi ---

Bakan Bozkır'dan vizesiz Avrupa müjdesi

Bakan Bozkır'dan vizesiz Avrupa müjdesi
20 Nisan 2015 - 03:20 borsagundem.com

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AB ile varılan mutabakata göre TC vatandaşlarının Avrupa'ya vizesiz seyahat edebileceği tarihi açıkladı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB ile varılan mutabakat gereği vizesiz Avrupa seyahati için 2.5 yıl kaldığını belirterek “Eğer AB mutabakata uymaz ise bizimde geri kabul anlaşmasını 6 ay içinde feshetme hakkımız var” dedi.

Bozkır, Hürriyet'te yer alan Türkiye ile AB ilişkileri değerlendirmesinde, AB sürecinin Türk insanına birçok alanda olumlu yenilikler getirdiğine dikkat çekti. “AB rüyası bitmez, süreç devam eder. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyen Bozkır, Türk vatandaşlarının en büyük şikayeti olan vizenin ne zaman kalkacağına dair şunları söyledi:

20 BEKLENTİ TAMAM

“Türkiye’nin geri kabul anlaşmasını imzalamasına karşılık, AB Komisyonu ile 3 yıl içinde Türk vatandaşlarına vize kaldırılması süreci başladı. Geçen zamana baktığımızda vizesiz Avrupa’ya yaklaşık 2.5 yıl kaldı. 3 yıllık süreç içinde Avrupa’nın Türkiye’den 72 beklentisi var. Süreç başladıktan sonra neredeyse altı ay geçti. Bu beklentilerden 62’sinde önemli ilerlemeler kaydedildi. Bunların içinde 20’si yerine getirilmiş durumda.” 

‘GERİ KABULÜ FESHEDERİZ’

AB Komisyonu 2017 sonbaharında Türk vatandaşlarına vize kaldırılmasını önermek zorunda olduğunu dile getiren Bozkır “Bundan sonrası konseyin alacağı siyasi karara kalır. Ancak unutmayın 3 yıl içinde beklentileri karşılamasına rağmen vize uygulaması kaldırılmaz ise Türkiye’nin de 6 ay içinde, kabul ettiği geri kabul anlaşmasını feshetme yetkisi var” diye konuştu. Bunu söylediğinde, bazı çevrelerden ‘Nasıl AB bakanısın?’ diye eleştirdiğini kaydeden Bozkır “Nedenmiş o? Türk vatandaşları vizesiz Avrupa’yı hak etmiyorlar mı? Avrupa ülkeleri, vize konusunda karar verirken Türkiye’nin geri kabulü feshetme hakkını dikkate alacaklardır diye düşünüyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)