E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Yılmaz açıkladı: 4 PYD mevzisi vuruldu---

Bakan Yılmaz açıkladı: 4 PYD mevzisi vuruldu

Bakan Yılmaz açıkladı: 4 PYD mevzisi vuruldu
15 Şubat 2016 - 00:10 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı, PYD-PKK unsurlarında Türkiye topraklarına havan mermisi atılması üzerine angajman kuralları gereği karşılık verildiğini açıkladı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, PYD, PKK unsurları tarafından Türkiye'nin Kilis bölgesine havan mermisi atıldığını belirterek, "Ülkemize hava mermisi gelmesi üzerine; Maranaz, Sicarnaz ve Minak Havaalanı ve Tel Rıfat ve Şafarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı, fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır. Bizim tarafımızda can kaybı yok, karşı tarafı da bilmiyoruz" dedi.

Yılmaz, bakanlığının 2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın, " "Basında, yurt dışına yönelik operasyonlara ilişkin haberler var. Bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz?" sorusunu yanıtladı. 

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyindeki gelişmeler hakkında bilgi veren Yılmaz, şunları kaydetti:

"PYD, PKK unsurları tarafından Kilis bölgemize, Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye topraklarına havan mermisi atılmıştır. Angajman kuralları çerçevesinde ülkemize doğru bir atış yapıldığında buna birebir değil, caydırıcı şekilde misliyle karşılık verilir. Ülkemize havan mermisi gelmesi üzerine; Maranaz, Sicarnaz ve Minak Havaalanı, Tel Rıfat ve Şafarikat bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır. Minak Havaalanı ve Maranaz bölgesindeki unsurlara karşı yapılan karşılık verme söz konusudur. Azaz bölgesinde saldırı hazırlığı var diye istihbarat bilgisi vardı. Sayın Başbakanımız, 'PKK ve PYD'nin Minak hava üssünden çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar topçu atışlarını sürdürme kararı aldığını' söyledi."

"Siber saldırı dahi savaş gerekçesi sayılıyor"

Bakan Yılmaz, PYD'nin Suriye'de her alan kazanmasının Türkiye'ye ilave göç anlamına geldiğini belirterek, "Ülkelerin savaş ilanı eskiden sadece silahlı atışla oluyordu, şimdi siber saldırı dahi savaş gerekçesi sayılıyor. Yasa dışı göç de gerek Türkiye'nin istikrarına bir tehdit, gerekse Avrupa'nın istikrarına tehdit görüldüğünden, NATO Ege'ye gemi gönderme kararı aldı. Alan kazanırsanız göçe de teşvik edersiniz. Türkiye zaten 2,5 milyondan fazla göçmene kapıyı açmış. Bir saha temizleme, etnik arındırma var. Herkes yerinde durursa Türkiye kendiliğinden bir şey yapmaz ama ilave bir kazanımın Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturursa Türkiye buna gerekli karşılığı verir. Bizim tarafımızda can kaybı yok, karşı tarafı da bilmiyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatan hainleri15 Şubat 2016 01:01

    siyasetin başarısı ise ülkenin milli değerlerinin satışı akabinde ülke vatandaşının borç yükü kimin suçu.yoksa başarımı

  • vatandaş15 Şubat 2016 00:59

    bunu nasıl algılamalı.tsk nın başarısımı yoksa siyasetinmi.