E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan Davutoğlu'ndan operasyon açıklaması---

Başbakan Davutoğlu'ndan operasyon açıklaması

Başbakan Davutoğlu'ndan operasyon açıklaması
31 Temmuz 2015 - 12:38 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Genel Merkezinde gerçekleştirilen "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programında konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Genel Merkezinde gerçekleştirilen "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programında konuştu. Davutoğlu, terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlara, "Huzur ve Demokrasi" adını verdiğini söyledi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:    

“Bazıları tüm bu yaşananların arka planını biliyormuş gibi hükümetimizi suçluyorlar.
Bu saldırılar hepimiz yapılan saldırılardır. 9 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız beni görevlendirdikten sonra 11 Temmuz’da KCK ateşkesi bitirdiğini ilan etti.
15 Temmuz’da HDP ile görüştüğümüz saatlerde KCK devrimci halk savaşını başlattığını ilan etti.

19 Temmuz’da HDP Eş Başkanı sırtlarını PKK’ya dayadığını açıkladı.
Ramazan Bayramı’ndan bir gün sonra DAEŞ terör saldırısını başladı. Suruç’ta 32 vatandaşımızı katlettiler.

20 Temmuz.. Suruç’ta 32 vatandaşımız katledildi. O gün bir erimiz PKK tarafından şehit edildi.

DAEŞ, dinimizin dünyadaki algısına en büyük darbeyi vuran bu terörist örgüt harekete geçtiği gün PKK da halk savaşını başlattığını ilan eder şekilde Adıyaman’da harekete geçti.

DHKP-C cenaze bahanesiyle eli silahlı gösteri yapmaya kalkıştı. Bu örgütlerin hepsinin hedefi Türkiye’ydi.

22 Temmuz’da Bakanlar Kurulu toplantısında bunları değerlendirdik bun defa Ceylanpınar’da 2 polisimizi gece uyurken şehit edildi.
 
8 SENDİKADAN ORTAK BİLDİRİ


Operasyonlar 22 Temmuz’u 23 Temmuz’a bağlayan gece başladı. KCK, 11 Temmuz’da çatışmasızlığı bitirdiğini ilan etti. Şimdi barış güvercinliğine soyunanlar bunları görmek zorundadır. Böyle bir saldırı karşısında harekete geçmeseydik emin olunuz bugünlerde Türkiye tam bir kaosa sürüklenmiş olurdu.

"HUZUR VE DEMOKRASİ OPERASYONLARI"

Hesap açıktı; PKK DEAŞ saldırılarının  bahane ederek aynı Kobani olaylarında olduğu gibi bir kalkışmaya girişecekti. Üç ayaklı bir saldırıyla karşı karşıyayız. PKK, DEAŞ ve DHKP-C. Bunların 3 hedefi vardı: Demokrasimiz kamun düzenimiz ve uluslararası itibarımız. Bunlara karşın eş zamanlı operasyon başlattık. Ben buna ‘Huzur ve Demokrasi Operasyonu’ diyorum. Güvenlik güçlerimizi şu talimatı verdi: Madem Türkiye’ye savaş açıldı savaş açanlara en etkili tahribatı vereceksiniz.
Operasyonun ilk günü DEAŞ hedefleri vuruldu. Bundan sonra sınırımızda askerimize kurşun sıkılmasının bedeli o kurşunu sıkanların tümünün tasfiyesiyle sonuçlanacaktır. Şimdi çözüm sürecinden bahsedenlere çözüm sürecini istismar edenlere söylüyoruz. Çözüm süreci konusunda bizim irademiz halen sabit. Ancak çözüm süreci istismar edilerek polisimiz askerimiz şehit edilecekse biz böyle bir çatışmasızlığı kabul etmeyiz.

Silahlı gruplar Türkiye’yi terk edene kadar ve DEAŞ terörü tehdit olmaktan çıkana kadar bu operasyonlar devam edecektir. HDP genel başkanı’na soruyorum: “Sizler bu milletin oylarıyla TBMM’ye geldiniz. Silahlı mücadeleyi savunarak bir görev üstlenmediniz.

Gayrı meşru silahlı bir mücadeleyi nasıl savunursunuz?”  

Şu ana kadar 1302 terör zanlısı gözaltına alındı. Şehirlerimizin sokaklar artık yüzlerini kapayan silahlı Vandalların hareket aklanı haline gelmeyecektir.İstanbul’un her semti gibi Gazi Mahallesi de Okmeydanı da emin olacaktır, güvenlik ve kamu düzeni de teminat altına alınacaktır.

Kimse kafasına estiği gibi ben şuradan şuraya yürüyeceğim diyemez. Gösteri yapacak olanlar meşru sınırlar içinde gösterilen yerlerde gösteri yapar. Sizin burada bir araya gelmeniz bize de mesajdır. Biz nasıl 8 toplum kuruluşu bir araya geldik siz de gelin diyorsunuz.

Diğer parti liderlerine teröre karşı ortak deklarasyon çağrısı yapmıştım. Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Olumlu cevap verdi sayın bahçeli farklı bir değerlendirme yaptı. HDP karşı çıktı. Ben hazırım, bizler de siyasi liderler olarak bunu yapmalıyız.

“EVLATLARIMIZI DA KENDİMİZİ DE FEDA ETMEYE HAZIRIZ”

Allah bir daha bu millete evlatlarını şehit verme fedakarlığı yaratacak şartları göstermesin. Ama gerektiğinde sizler ve bizler bu vatan için, gelecek için evlatlarımız da kendimizi de feda etmeye hazırız. Bu fedakarlığı da dünya alem bilmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali31 Temmuz 2015 15:17

    alttaki yorum yazan paralelciler sizmi koruyacaksınız bu memleketi.kendinizi bile koruyamazsınız.

  • hakan31 Temmuz 2015 15:10

    Allah tez zamanda sizin gibi münafıklardan kanla beslenen hainlerden bu temiz milleti kurtarsın.

  • Tokai31 Temmuz 2015 13:55

    Birilerinin çocuklarının para kasaları yatak odalarında dursun diye garibanın cocuğu ölüyor...Sonrada adı, huzur operasyonu oldu....

  • kemal31 Temmuz 2015 13:41

    çözüm süreci için siyasi hayatnı ortaya koyanlar hani istifalar hadi bekliyoruz bu arada akp milletvekillerindenistifalar olabilir

  • Kıro 31 Temmuz 2015 13:02

    Önce çocuklarınızı askere gönderin. Elin çocuğunu teroristin önüne atmayı iyi bilirsiniz... Biz vatani koruruz, size ihtiyacımız yok..