E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Başkentte bin kişilik terör zirvesi---

​Başkentte bin kişilik terör zirvesi

​Başkentte bin kişilik terör zirvesi
29 Temmuz 2015 - 04:05 borsagundem.com

Sivil Toplum Kuruluşları, cuma günü Ankara'da teröre karşı tavır için toplanacak

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları olarak huzur ve güvenlik konularını görüşmek üzere cuma günü Ankara’da toplanacaklarını belirterek, “Daha geniş bir istişare zemini için kuruluşlarımızın illerdeki temsilcileri de bu toplantıya dahil olacak. 
Başbakanı da bu toplantımıza davet ettik. Kendisi de katılmayı kabul etti. Sivil toplum olarak terörle mücadelemizi göstermek adına başka eylemlerimiz de devam edecek” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı belirtilen cuma günkü bin kişilik zirvede TOBB, TESK, TZOB, Türk-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, TİSK ve Hak-İş’in Türkiye çapında 81 ildeki temsilcileri de yer alacak. Toplantı sonrası son gelişmelerle ilgili bir deklarasyon da yayınlanabileceği belirtiliyor. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye üyeleri dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Çankaya Köşkü’nde ziyaret ettti. Heyette TESK, TUZOB, Türk-İŞ, MEMURSEN, Türkiye KAMUSEN, TİSK, HAK-İŞ ve TOBB temsilcileri yer aldı. Hisarcıklıoğlu, heyet adına görüşme öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

KAYGI DUYUYORUZ

“Malazgirt’te hunharca şehit edilen Malazgirt Jandarma Binbaşı Aslan Kulaksız’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Aynı saldırıda yaralanan eşine Allah’tan şifalar ve başsağlığı diliyoruz. Saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz milletimizin başı sağolsun. Ülkemiz yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgası ile karşı karşıyadır.  Maalesef bu menfur eylemlerde çok sayıda yurttaşımızı kaybettik polis ve askerlerimiz şehit verdik. Bu yaşanan vahim gelişmelerden büyük bir elem, kaygı ve üzüntü duyuyoruz.  Son seçimlerde olduğu gibi milletimiz yine siyaset yapmanın yolunun sandıktan geçtiğini büyük bir olgunlukla göstermiştir. Mazereti ne olursa olsun terör siyaset yapmanın ahlaki bir yolu olarak kabul edilemez. Her türlü terörü lanetliyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliği ve ülkemizde huzurun sağlanması hepimizin önceliğidir. Zira güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir. Güven ve huzuru hukukun içinde kalarak hayata geçirmek devletin asli yükümlülüğüdür. Bunları sağlamaya yönelik tüm gerekli önlemlerin alınmasını destekliyoruz. Açıktır ki kamu güvenliği tesis edilmeden üretim, ticaret, istihdam olmaz, refahımız artmaz. Çocuklarımız için mutlu bir gelecek tesis edemeyiz.”

KARARLIYIZ MESAJI

Bu açıklama sonrası yapılan görüşmeye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen de katıldı. Edinilen bilgilere göre tüm STK başkanları kendilerine ayrılan 5’er dakikalık sürede son olaylar hakkındaki görüşlerini açıkladı. Görüşmenin bitiminden önce genel bir değerlendirme yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu da “Terörün bitirilmesi konusunda kararlı oldukları” mesajını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)