E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBelçika'da 'koruma' gerginliği---

Belçika'da 'koruma' gerginliği

Belçika'da 'koruma' gerginliği
07 Ekim 2015 - 06:51 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları ile Belçikalı korumaların yumruklaştığı iddia edildi

Belçika’ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları ile Belçika’daki resmi ziyaretçilere tahsis edilen VIP korumalarının yumruklaştığı öne sürüldü.

Fransızca yayın yapan Belçika Radyo Televizyonu’nun resmi sitesinde yayınlanan habere göre, ziyaret sırasında 2 kez Türk ve Belçikalı korumalar arasında yumruklaşma yaşandı.

İlk gerginlik 4 Ekim Pazar akşamı Erdoğan’ın Türk vatandaşlarına hitap ettiği alanda yaşandığının kaydedildiği haberde, “Belçika polisiyle Türk Cumhurbaşkanı’nın güvenlik güçleri arasında ilk itişme yaşandı.” denildi.

"ERDOĞAN'IN KORUMASI DİRSEK ATTI" İDDİASI

İkinci gerginliğin pazartesi günü Erdoğan’ın konuşma yaptığı Egmont Enstitüsü’nde yaşandığının kaydedildiği haberde “burada çok daha sert” bir itişme yaşandı. İtişmenin sebebinin Erdoğan’ın ziyaret edeceği bir yerin önceden kontrol edilmesi konusunda olduğu vurgulandığı haberde şöyle denildi:

“Belçika güvenlik güçleri kendi toprakları üzerinde Türk Cumhurbaşkanı’nı korumanın kendi görevleri olduklarını düşündüklerinden kontrolü kendilerinin yapmaları gerektiğini belirttiler ancak Türk güvenlik güçleri ise kontrolü kendileri yapmak istediler. Bu gerginlik sırasında iki taraf arasında önce itişme sonrasında ise yumruklaşma yaşandı. Erdoğan’ın yakın korumalarından bir tanesi Belçika VIP korumalardan bir tanesine dirsek attı. Türk koruma bundan çok kısa bir süre sonra da kendini yerde buldu. Hemen ardından sükûnet sağlandı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)