E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBernanke kitap yazdı---

Bernanke kitap yazdı

Bernanke kitap yazdı
10 Ekim 2015 - 02:27 borsagundem.com

2008 krizinde görevde bulunan eski Fed Başkanı Bernanke, yazdığı kitapta itiraflarda bulundu

2008 finansal krizinin patlak verdiği sırada Fed Başkanlığını yapan ve önceki sene emekli olan Ben Bernanke anılarını içeren bir kitap yazdı. Bernanke kitabında samimi itiraflarda bulunurken, "Krizin etkilerini daha iyi anlatmalıydım" satırlarına yer verdi. Bernanke politikacıları da suçladı.

ABD Merkez Bankası'nın efsane başkanı Ben Bernanke'nin "Harekete Geçme Cesareti" isimli bir kitabı çıktı. Ünlü başkan kitabında ABD'li siyasetçileri de kendini de analistleri de eleştirmekten sakınmadı. Bernanke kitabında 2008 krizi için banka yöneticilerini suçluyor. Efsane Fed başkanı kitabında Lehman Brothers’ın çöküşüyle ilgili olarak, “Bankanın çöküşüne izin vermemekte kararlıydık. Ama elimizde bir çözüm yoktu. Yöneticiler de suçlu” ifadesini kullandı.



DAHA İYİ ANLATMALIYDIM'

Kriz konusunda halkı bilgilendirmekte de eksikleri olduğunu kabul eden Bernanke, “Analistler ekonomik krizin geldiğini anlamakta gecikti. Ben de krizin etkilerini daha iyi anlatmalıydım” satırlarına da kitabında yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)