E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz eşyada dünya ikincisiyiz---

Beyaz eşyada dünya ikincisiyiz

Beyaz eşyada dünya ikincisiyiz
06 Şubat 2016 - 06:04 borsagundem.com

Üretim konusunda Avrupa’da 1 numara olan Türk beyaz eşya sektörü ABD ve Kore’yi de geride bırakarak Çin’den sonra dünyada ikinci sıraya kadar yükseldi

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) tarafından açıklanan 2015 rakamlarına göre yüzde 6’lık büyüme gerçekleştirdi. Sektörün son 15 yılda ortalama büyümesi ise yüzde 11 olarak açıklandı. Türkiye’nin tarım ürünlerinde dünyada 1. ve 2.’likleri olduğunu ancak sanayi konusunda dünyada 2. sırada konumlandığı çok sektör olmadığını ifade eden TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Güler, “İhracatımızın çoğunu AB ülkelerine yapıyoruz. 

Son dönemlerde ihracat diğer ülkelere ve kıtalara doğru da kaymaya başladı. Bunların içinde Avustralya, Latin Amerika da bulunuyor. Avustralya’ya Türk şirketleri nasıl ihracat yapıyor diye düşünülebilir” dedi. Beyaz eşya sektörüne ait rakamları da paylaşlan Güler şunları söyledi: “Türkiye beyaz eşya sektörünün 40 bin direkt, 500 bin dolaylı istihdam sağlıyor. Sektörümüzün yıllık toplam üretim miktarı 23 milyon adet. Toplam ihraç edilen ürün sayısı ise 18 milyonun üzerinde. Ürettiğimiz ürünlerin yüzde 75’ini 150 ülkeye ihraç ediyoruz. Sektörümüzün toplam cirosu ise 30 milyar TL.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kırşehir07 Şubat 2016 22:16

    Nerdeyse tüm beyaz eşya üreticilerine döküm veren cemaş neden esas faliyet karını arttıramıyor acaba? Hem de Otomattiv ve iş makinesi sektörü de iyi giderken...