E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBozdağ: Bir deforme çekirdek elimizde---

Bozdağ: Bir deforme çekirdek elimizde

Bozdağ: Bir deforme çekirdek elimizde
02 Aralık 2015 - 03:03 borsagundem.com

Adalet Bakanı Bozdağ, Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili elde edilen deliller arasında deforme olmuş bir mermi çekirdeğinin bulunduğunu açıkladı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği üzerindeki muamma devam ediyor.

Cinayetin üzerindeki sis perdesini aydınlatmada büyük önem taşıyan mermi çekirdeğini arama çalışmaları, güvenlik sorunu nedeniyle tam anlamıyla yapılamamıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, elde edilen deliller arasında deforme olmuş mermi çekirdeğinin de bulunduğunu açıkladı. 

Bozdağ dün, Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz ile birlikte geldiği Diyarbakır’da Elçi’nin Sur ilçesindeki evine taziye ziyaretinde bulundu. Çıkışta basının sorularını yanıtlayan Bozdağ, önceki gün saldırının olduğu yere kamera kayıtlarını almak üzere giden başsavcı ile heyet üyelerine sokak aralarından silahla ateş açıldığını, olay yeri incelemesinde 83 delil tespiti yapıldığını, görüntü ve fotoğraf çekildiğini, kamera kayıtlarının alındığını belirterek, “83 delilden 71 unsur, incelenmek üzere uzmanlara verilecek. Bulunan deliler arasında kovanlar var, 2 kovan yeleği, 1 de deforme olmuş mermi çekirdeği var. Onların balistik incelemesi sürüyor. Bir de kaçan teröristlerin kullandığı tespit edilen silah var. O silah içerisinde de mermiler, şarjör diğer şeyler var. Bunların incelenmesi devam ediyor” dedi.

HEYET VARKEN BULUNAMADI

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, başsavcıvekilleri ve soruşturma savcılarıyla birlikte Elçi’nin vurulduğu bölgede 3 kez yarıda kalan inceleme heyetinde yer alan Diyarbakır Barosu avukatları Velat Alan ve Abdullah Çağer ise heyetin incelemesinde bir mermi çekirdeğinin bulunmadığını söyledi. Velat Alan şu bilgileri verdi: “Son incelemede 50 dakikalık bir çalışma yapıldı. Numaratörler konuldu, delil toplanmaya başlandı. Ateş açılması nedeniyle numaratörlerin konulduğu noktaların çoğunda delil toplanamadan ayrılmak zorunda kaldık. Heyetle birlikte yaptığımız incelemede mermi çekirdeği bulunmadı. Mermi çekirdeğinin ne zaman bulunduğunu, kimin bulduğunu bilmiyoruz. Cinayeti, saldırıyı aydınlatması açısından mermi çekirdeği çok önemli ama üzerinden zaman geçtiği için yeri değişmiş olabilir, bulunan mermi çekirdeği de Tahir Elçi’nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği olmayabilir.”

Avukat Abdullah Çağer de delillerin bölgeye giren zırhlı araçlar ve sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından vatandaşların girmesiyle kaybolduğunu savunarak “Bundan sonra yapılacak inceleme formaliteden ibarettir” dedi.

KAN LEKESİ ARANACAK

Diyarbakır Başsavcılığı kaynakları, bulunan deforme olmuş bir mermi çekirdeğinin kriminal ve balistik incelemeye gönderildiğini söyledi. Çekirdeğin, saldırıya uğrayan inceleme heyetinin bölgeden ayrılmasının ardından Olay Yeri İnceleme ekibi tarafından bulunduğu ve savcılığa teslim edildiği belirtildi. Parçalanarak ikiye bölünmüş ve deforme olmuş mermi çekirdeği üzerinde kan lekesi olup olmadığının incelenmesi ve varsa Elçi’nin DNA’sı ile uyuşup uyuşmadığının tespiti için kriminal inceleme yapılacak. Elçi’nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği ise kimin silahından çıktığının belirlenmesi için balistik incelemeye alınacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)