E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu menfaat buluşması değil---

Bu menfaat buluşması değil

Bu menfaat buluşması değil
23 Mayıs 2015 - 17:14 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, muhalefetin kendilerine karşı birleştiğini söyleyerek, "bu son çırpınış" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Bir son çırpınış, umut için hepsi birleştiler. 13 yıldır iktidarız halen hepsi birleşip, uğraşıyor, yıkamıyorlar. Çünkü milletimiz bizi iyi anladı. Milletimizle buluştuk. Bu bir gönül buluşmasıdır. Bu menfaat buluşması değil" dedi.

Atalay, partisinin Kırıkkale Gençlik Kollarınca Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik Geleceğine Sahip Çıkıyor" programında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin yüz yıllık duaların, çabaların, şiirlerin, düşüncelerin, bütün manevi önderlerin, üstatların, hepsinin çalışmasıyla geldiği bir nokta olduğunu kaydetti.

AK Parti hareketini bu derinlikte görmek gerektiğini vurgulayan Atalay, "Bu seçim ya Türkiye'nin istikrarla, büyüyerek, güçlenerek, emin adımlarla yoluna devam etmesini sağlayacak veya tekrar 90'lı, eski Türkiye'ye, hiç istemediğimiz yıllara dönüş sinyalleri verir. Bu seçim çok belirleyici. Bu seçim kadar zoru olmadı. Bunlar şu anda samimi düşüncelerim. En kritik ve zoru bu seçim. Öbürlerinde daha emindik, daha rahattık. Şu anda çok büyük bir kurgu var. Riskli bir seçim ortamı, karşımızda çok büyük bir cephe ve mücadele var" diye konuştu.

Beşir Atalay, 7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti olarak yollarının, çizgilerinin, hedeflerinin, ideolojilerinin, düşüncelerinin ve politikalarının bilindiğini belirterek, "Biz icraat ve hizmet partisiyiz. Türkiye'nin her tarafında zaten çalışmalarımız var. Daha dün Karadeniz'de havaalanı açtık. 25 Mayıs'ta Hakkari Yüksekova'da havaalanını açacağız. AK Parti bunlarla siyaset yapıyor" dedi.

Karşılarında büyük bir cephe ve pek çok partinin bulunduğunu anlatan Atalay, şöyle devam etti:

"Parti olmayan lobiler var. Ama hepsi birlikte. Dikkat edin birbiriyle çok farklı ideolojilere, tezlere sahip partiler. CHP ve MHP bir çok konuda çok farklı düşünür, biz öyle biliriz. HDP ve MHP asla bir araya gelemezler. Çünkü ikisinin de gıdası ırkçılıktan kaynaklanır. MHP terör ve şehit kanlarından beslenmiş bir partidir. Bütün neması odur. Şimdi bakın hepsi bir arada. Hepsi birbirine destek veriyor. Miting alanlarında hiç birbirini rahatsız edici bir cümle söylemiyorlar. Bize söylüyorlar. Hepsinin hedefi biziz. Malatya'da MHP heyeti çalışma yapıyor. Sanayi bölgesine gidiyorlar ve orada bir grup insan diyor ki 'biz HDP'ye vereceğiz' MHP'lilerde 'aman ha HDP'ye verin. AK Parti'ye vermeyin'. Türkiye'de şu anda böyle bir seçim yürüyor. Hepsi birbiriyle yardımlaşıyor. Bir de paralel yapı var partilerin dışında. Bütün bunların akıl hocalığını yapar gibi. Hepsiyle heyetler halinde görüşüyorlar, strateji kurguluyorlar."

- "Bizim milletle ruhumuz buluştu"

Atalay, seçim ortamında siyaset dışı tamamen farklı kesimlerin, farklı görüşteki partilerin bir araya geldiği ve dış lobilerin de destek verdiği bu kadar açık bir kurguyu hiç görmediklerini ifade etti.

Bu defa her şeyin çok açık görüldüğünü savunan Atalay, şunları kaydetti:

"Çekinmiyorlar da. Çünkü AK Parti'yi bugüne kadar zayıflatamadılar. Bir son çırpınış, umut için hepsi birleştiler. 13 yıldır iktidarız halen hepsi birleşip uğraşıyor yıkamıyorlar. Çünkü milletimiz bizi iyi anladı. Milletimizle buluştuk. Bu bir gönül buluşmasıdır. Bu menfaat buluşması değil. Menfaat buluşmasıyla güçlü siyaset olmuyor, olmaz. Milletle ruhun buluşacak. Bizim milletle ruhumuz buluştu. Çırpınıyorlar, çıldırıyorlar, bu seçimde AK Parti'yi nasıl zayıflatırız diye. Ne olacak AK Parti gidince. Oradaki perişanlığı kendileri görmüyor mu? 40 parça. Oradan hükumet bile çıkamaz. HDP diyor ki 'Onlar koalisyon kursun ben onlara destek veririm’. Avuçlarını yalasınlar. Bu millet o eski perişan günlere Allah'ın izniyle geri döndürmez." A.A

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)