E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Cayma hakkı ihlaline ilk ceza geldi---

​Cayma hakkı ihlaline ilk ceza geldi

​Cayma hakkı ihlaline ilk ceza geldi
31 Temmuz 2015 - 03:36 borsagundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketicinin cayma hakkını ihlal eden firmayı affetmedi

Mesafeli satışlarda 7 günden 14 güne çıkarılan cayma hakkının ihlal edilmesine ilk ceza geldi. Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'teki haberine göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 14 günde ceza ödemeden satıştan dönme hakkı olan tüketiciye “7 günlük cayma hakkı” şartıyla internetten Hürrem Sultan kokusu satan firmayı affetmedi.

Bakanlık, tüketiciden gelen şikayet üzerine bir internet sitesinde satılan “Sadrazam kokusu, Osmanlı saray kokusu, cariye kokusu, Hürrem Sultan kokusu” gibi reklamları takibe aldı. Bakanlık internet sitesinde tüketiciye satılan kokuların iade etme süresinin 7 gün olarak gösterildiğini kaydederek, “Ancak 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’ndaki mesafeli satışlarda herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına ilişkin sürenin 14 gün olarak belirtildiğini” hatırlattı. Reklamları mevzuat hükümlerine aykırı bulan bakanlık, söz konusu reklamların durdurulmasına karar verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)