E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'de ön seçim sonuçları açıklandı---

CHP'de ön seçim sonuçları açıklandı

CHP'de ön seçim sonuçları açıklandı
29 Mart 2015 - 20:29 borsagundem.com

CHP’de milletvekili aday adaylarının yarıştığı ön seçimde sonuçlar açıklandı. Kılıçdaroğlu İzmir’de açık ara birinci

CHP'de Parti Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda 45 seçim bölgesinde hakim denetiminde ön seçimler yapıldı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da İzmir 2’inci bölgeden girdiği ve 41 il, 45 seçim bölgesini kapsayan önseçimler bugün yapıldı. Yaklaşık 760 bin CHP üyesinin oy kullanma hakkının bulunduğu önseçime katılım yüzde 50 seviyesinde kaldı.

İKİNCİ SIRADAN ADAY OLACAK

CHP Genel Başkanı Kılıçdardoğlu İzmir 2’inci bölgeden birinci çıkmayı başardı. Kılıçdaroğlu’nun geçerli oyun yaklaşık yüzde 85’ini aldı. Bu sonuçla, ilk sıranın genel merkez kontenjanından bir kadına ayrılacağı 2’inci bölgede, CHP lideri Kılıçdaroğlu 2015 Genel Seçimlerine 2’inci sıradan katılacak. Önseçimde Kılıçdaroğlu’nu gazeteci kökenli milletvekillerinden Mustafa Balbay ile bir başka gazeteci Atilla Serter izledi. İzmir 1’inci bölgenin birincisi ise mevcut milletvekillerinden Musa Çam oldu.

İzmir’de tamamlanan ön seçimin resmi olmayan sonuçlar açıklandı. İşte liste:

1. BÖLGE 
Musa Çam: 16819
Tacettin Bayır: 9379
Ali Yiğit: 9129
Murat Bakan: 8670
Muhsin Kurt: 7696
Ali Hıdır Uludağ: 7303
Ednan Arslan: 7014
Sabri Ergül: 6576
Sevda Erdan Kılıç: 6229
Turgay Bozoğlu: 6216

2. BÖLGE 
Kemal Kılıçdaroğlu: 32075
Mustafa Balbay: 15634
Atilla Sertel: 12268
Kamil Okyay Sındır: 10708
Ali Engin: 8723
Hüseyin Sezer: 8721
Ülkümen Rodoplu: 8547
Taha Okan: 7768
Nurgül Uçar: 6857
Ali Kemal Elitaş: 6465

ANTALYA BAYKAL’A İLK SIRAYI VERMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya’da, resmi olmayan sonuçlara göre 16 ilçede ön seçim sonuçları belli oldu.

Antalya’nın 19 ilçesinde 193 sandıkla gidilen ve 39 bin 735 parti üyesinin oy kullanma hakkı olduğu seçimler de  oy sayma işlemleri devam ediyor. İl Seçim Kurulu’ndan alınan verilere göre ve kesinleşmeyen sonuçlara göre 16 ilçenin sayılan oylarında, Niyazi Nefi Kara 9312, Mustafa Akaydın 7613, Deniz Baykal 7605, Devrim Kök 7064, Figen Çalıkuşu 6058, Sultan Yeğen 5192, Nusret Bayar 5125,  Rafet Zeybek 5119 Deniz Filiz 4873, Sevindik Gizli 4635, Cavit Arı 4467, İbrahim Keser 4295,Murat Bulat  4210 şeklinde sıralanıyor.

1. BÖLGE'DE MAHMUT TANAL, 2. BÖLGE'DE AYKUT ERDOĞDU, 3. BÖLGE'DE DE İLHAN CİHANER ÖNDE GİDİYOR

İstanbul'da, CHP üyelerinin 7 Haziran'daki Genel Seçim'de yarışacak milletvekilli adaylarını önseçimle belirlemek için kullandığı oyların sayımı ve ilçelerden gelen tutanakların birleştirilmesi işlemi devam ediyor. CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, saat 23.30 itibariyle, 1. Bölge'de Mahmut Tanal, 2. Bölge'de Aykut Erdoğdu, 3. Bölge'de de İlhan Cihaner önde gidiyor.

170 aday adayının yarıştığı 1. Bölge'de Mahmut Tanal ilk sırada yer alırken, Gamze İlgezdi ikinci, Barış Yarkadaş da üçüncü durumda.

2. Bölge'de ilk sırada Aykut Erdoğdu, ikinci sırada Dursun Çiçek, üçüncü sırada Didem Engin yer alıyor. 

3. Bölge'de ise İlhan Cihaner birinci durumda. Cihaner'i Ali Şeker ve Zeynel Emre takip ediyor.

CHP İl Başkanlığı yetkilileri, sayım ve tutanak birleştirme işlemlerinin sabaha kadar devam edebileceğini, sıralamanın değişebileceğini  belirtti.
 
NAZLIAKA’NIN BAŞARISI

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, ön seçim yapılan Ankara birinci bölgede, yüzde 40'ı açılan sandık sonuçlarına göre, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve eski Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz'ın ilk sıralarda bulunduğunu bildirdi. Keskin, partinin eski genel sekreterlerinden Önder Sav ile CHP Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) eski üyelerinden Hakkı Süha Okay'ın ise listede daha geri sıralarda olduğunu kaydetti.

Keskin, yaptığı açıklamada, Ankara'nın merkez ilçelerindeki oy sayımının devam ettiğini, çevre ilçelerdekinin ise tamamlandığını söyledi.

Oyların tamamının sayılmasının gece saatlerini bulacağını ifade eden Keskin, "Ankara birinci bölgede yüzde 40'ı açılan sandık sonuçlarına göre, listenin ilk dört sırasında sırasıyla CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, eski Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Ali Haydar Hakverdi ve Hikmet Tepe bulunuyor" dedi.

BURSA ÖN SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa delegeleri, milletvekili adaylarını belirlemek için sandığa gitti. Önseçim sonucunda birinci sırayı Ceyhun İrgil alırken, ikinci Lale Karabıyık, üçüncü Orhan Sarıbal oldu.

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesi CHP Bursa’da önseçim heyecanı yaşandı. 72 kişinin aday adaylığı müracaatı yaptığı Bursa'da, 28 bin 500 CHP üyesi, İl Seçim Kurulu’nun 17 ilçede belirlediği okullarda kurulan toplam 102 sandıkta oy kullandı. Üyeler en az 9, en fazla 18 isim yazabilirken, aksi kullanılan oylar geçersiz sayıldı.

CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, "Demokrasi şöleninin sonuna geldik. CHP’nin değerli aday adayları ve üyelerini gönülden kutluyorum. 72 aday adayı arasında bakan olacak arkadaşlar var. Sandığa gidildiğinde birinci de olacak 72’nci de olacak. Bugün 18 kişilik aday listemizi kontenjansız belirledik. Demokrasi dediğimiz işte bu. Diğer arkadaşlarımız üzülmesin, önümüzde daha birçok seçim var. Kendimizi halkımıza adamak zorundayız" dedi.

Önseçimi ikinci bitiren Prof. Dr. Lale Karabıyık ise, “Güzel bir önseçim süreci geçirdik. Bir demokrasi şöleniydi. Kendimizi üyelerimize tanıttık, ifade etmeye çalıştık. Üyelerimizin güzel bir liste yapacağını düşündüm her zaman. Her zaman çalışacağız, güzel sonuçlar da genel seçimde alacağız” diye konuştu.

Çekişmeye sahne olan CHP Bursa ön seçim sonuçlarına göre; Ceyhun İrgil 8 bin 302, Lale Karabıyık 8 bin 258, Orhan Sarıbal 8 bin 119, Erkan Aydın 7 bin 748, Nurhayat Altaca Kayışoğlu 7 bin 475 oy aldılar. CHP’nin diğer Bursa milletvekili adayları sırasıyla; Mustafa Şenyurt 6 bin 347, Asüde Şenol 6 bin 273, Nuray Çohan 6 bin 158, İsmet Karaca 5 bin 668, Tahir Gürhan Akdoğan 5 bin 457, Deniz Baykal 5 bin 101, Özgür Şahin 5 bin 057, Necati Şahin 5 bin 032, Şadi Özdemir 4 bin 841, Erkan Dönmez 4 bin 772, Ayşe Şahin 4 bin 743, İnan Keser 4 bin 709, Metin Çelik 4 bin 399 oy aldı.

36 İLDE ÖN SEÇİM SONUÇLARI

Afyonkarahisar: Burcu Kayıkcı, Mehmet Ali Ecer, Mehmet Tuğrul Akkuş, Yalçın Görgöz, Bekir Kasap.
Aksaray: Mehmet Öztürk, Haşmet Tekin Ökçe, Mehmet Ali Topaç.
Amasya: Mustafa Tuncer, Ramis Topal, Devrim Ersoy.
Aydın: (1. sıra kontenjan), Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, Mehmet Fatih Atay, Ferda Çağlar Erkut, Tayfun Talipoğlu, Ali Ulvi Akoğlu.
Balıkesir: Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça, Fikret Şahin, Ali Kemal Deveciler, Ensar Aytekin, İrfan Barış, İsmail Aynur.
Bartın: Muhammet Rıza Yalçınkaya, Aysu Bankoğlu.
Bolu: Tanju Özcan, Yusuf Renkli, Mehmet Burak Cop.
Burdur: Mehmet Göker, Kadir Koç, Okan Kurd.
Bilecik: Yaşar Tüzün, Ali Çağatay Karaahmet.
Çanakkale: Muharrem Erkek, Bülent Öz, Ahmet Küçük, Ali Sarıbaş.
Çorum: Tufan Köse, Muharrem Bozdoğan, Dinçer Solmaz, Saim Topgül.
Denizli: Melike Basmacı, Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca, Adil Demir, Ahmet Divarcı, Halis Ödel, Ali Asker Kantürk.
Düzce: Zafer Teber, Ali Fuat Şaşoğlu, Ömer Taşlı.
Edirne: Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Gürkan Güneser.
Erzincan: Erdoğan Özyalçın, Yalçın Tanrıverdi.
Giresun: Bülent Yener Bektaşoğlu, Selahattin Karaahmetoğlu, İbrahim Akgün, Basri Gürsoy.
Isparta: İrfan Bakır, İsa Önder Dinçtürk, Mustafa Ceyhan, İzzet Beydoğan.
Karabük: Cevdet Akay, Mustafa Akay.
Karaman: Mustafa Cem Kağnıcı, Uygar Talay.
Kırıkkale: Murat Çakırca, Ziya Kavlak, Hacı Arap Karadurmuş.
Kırklareli: Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Mehmet Tuna Soykan.
Kırşehir: Yılmaz Zengin, Rifat Ertem.
Kilis: Mehmet Akif Perker, Ökkaş Aslantaş.
Konya: Mustafa Hüsnü Bozkurt, Gülsüm Filorinalı, Mehmet Turgay Bilge, Ali Cemal Cömert, Mehmet Ali Ünal, Ali Sayar, Deniz İndibi Çelik, Hüseyin Yağcı, Ali Tekiş, Saim Sezen, Musa Gökçe, Emine Balık, Mehmet Gayretli, Mehmet Topbaş.
Kütahya: Ali Fazıl Kasap, Mehmet Aydın Uzun, Fisun Yıldız, İbrahim Solmaz.
Manisa: Özgür Özel, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, Mustafa Başgülşen, Sabri Temel, Sakine Öz, Abdullah Saka, Hasan Ören, Saniye Ağgül.
Nevşehir: Hilmi Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı, Mehmet Değirmenci.
Niğde: Doğan Şafak, Sevgi Özbek, Ramazan Ertan.
Ordu: Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel, İdris Yıldız, İsa Yazıcı, Osman Güngör.
Osmaniye: Nihat Çerçi, Murat Koluçolak, Serpil Düzgün, Hatice Erdur.
Samsun: Kemal Zeybek, Hayati Tekin, Neslihan Hancıoğlu, Fatma Necile Çokay, Müşfik Veysel Erdoğan, Şaban Sevinç, Atıf Tomrukçu, Şevki Yılmaz, Mehmet Atalay.
Sinop: Barış Karadeniz, Mustafa Acun.
Sivas: Ali Akyıldız, Haydar Gölbaşı, Ulaş Karasu, Baki Çoban, Bülent Renda Deniz.
Trabzon: Haluk Pekşen, Ali Türen Öztürk, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, Yavuz Karan, Mustafa Aydın.
Uşak: Özkan Yalım, İsmet Akın, Mustafa Aydın.
Yozgat: Hasan Aslan Nurdoğdu, Zeynep Kılınçaslan, Gülhanım Ceylan, Hatice Açıkgöz.
 
BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN DEĞERLENDİRME

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ön seçim sonuçlarının ardından partisinin İzmir İl Başkanlığı'na geldi. İzmir'in yüzde 90 destekle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güzel ev sahipliği yaptığını ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:
"CHP uzun bir aradan sonra 56 ilde önseçim yaptı, sonuçları almaya başladık. Bence delege üye bazı yerlerle yöneticiler ilk kez milletvekillerimiz kendilerini örgüte teslim ettiler. Örgüt değerlendirdi bazı arkadaşlarımız seçildi. Bütün arkadaşlarımız en az seçilenler kadar kıymetli. Hepsi centilmence yarıştı, en ufak bir olay olmadan bu saate kadar geldik. Sayın Genel Başkanımızı buraya davet etmiştik. Katılanların desteği yüzde 90- 95 oldu ve birinci oldu. İzmir ev sahipliğini güzel yaptı. Bundan sonra seçilenlere başarılar diliyorum. Sırasını beğenen beğenmeyen tüm arkadaşlarımızla 7 Haziran'da CHP iktidarına ve Kılıçdaroğlu'nu buradan başbakan olarak göndermeye hazırlanmalıyız. Bu bilinçle bu duyarlılıkla çalışmalıyız. Hayırlısı olsun. Ön seçim kararı verildikten sonra bütün aday adaylarımız onların taraftarları İzmir'i taradılar en ücra köylere mahallelere gidildi. Ön seçim aynı zamanda genel seçimin provası oldu, iyi bir antrenmandan eğitimden geçildi. Benim dileğim İzmir'de yerel seçimde alınan yüzde 56'lık oyun geçilmesidir. Hep beraber çalışırsak geçebiliriz. Ön seçime katılım oranı ilk kez yapıldığı için böyle oldu. Dışarıda olanlar başka bir yerde olanlar gelemedi. Mutlaka geçerli bir nedenleri vardır. Durumu uygun olanlar geldi."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)