E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den Ankara patlaması sonrası açıklama---

CHP'den Ankara patlaması sonrası açıklama

CHP'den Ankara patlaması sonrası açıklama
10 Ekim 2015 - 17:20 borsagundem.com

CHP MYK, 'Ulusal yas ilan edilsin. İhmali olan tüm siyasi sorumlular istifa etmeli.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıları değerlendirirken, "Türkiye’nin acıya ve kana bulaştırılması bizim hak etmediğimiz bir tablodur. Üzgünüm. İçim kan ağlıyor" dedi. Kılıçdaroğlu, terörün durdurulması için kendilerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Öte yandan CHP MYK, 'Ulusal yas ilan edilsin. İhmali olan tüm siyasi sorumlular istifa etmeli. Güvenlik ve istihbarat kurumlarının hangi gerekçeyle böyle büyük bir zaaf içerisinde olduğunun araştırılmasını talep ediyoruz' açıklamasını yaptı.

İŞTE CHP'DEN MYK SONRASI YAPILAN AÇIKLAMA    

"Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde, Ankara'nın göbeğinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne sadece beş yüz metre mesafede patlayan hain bombalarla 86 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu saldırının hedefinde Türkiye'nin birliği, kardeşliği ve huzuru var. İçinden geçmekte olduğumuz bu karanlığın faillerinin bir an önce bulunarak adalet önüne çıkartılmasını istiyoruz. Güvenlik ve istihbarat kurumlarının hangi gerekçeyle böyle büyük bir zaaf içerisinde olduğunun araştırılmasını talep ediyoruz. Bu olayda ihmali olan tüm siyasi sorumluların gecikmiş de olsa istifa etmelerini bekliyoruz" dedi. 

RAKAMLAR İÇ AÇICI DEĞİL

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’daki bombalı saldırılar üzerine Türkiye’deki bütün etkinliklerini iptal ettiklerini, bu acıların son bulmasını umduklarını söyledi. Ankara’ya gitmeye karar verdiğini partili yöneticilerle ne yapacaklarını görüşeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:    

"Bilgi almaları için bütün milletvekillerimizi gönderdim. Gelen rakamlar iç acıcı değil. 2 canlı bombadan söz ediliyor. Gerçek nedir öğrenmek isteriz. Gerçeğin altını da çizmek gerekiyor. Yazık günah değil mi bu ülkeye? Beraber huzur güven içerisinde yaşayabiliriz. Ne derdimiz var? Neden gencecik insanlarımız teröre kurban gitsin. Huzur içinde yaşayan bir ülke istiyoruz. Görüş ayrılıklarımız olabilir. Ancak bunu terör noktasına taşımayı kabul etmiyoruz. Terörü bitirme konusunda bizden kim ne istiyorsa açık çek veriyoruz. Ne isteniyorsa yapmaya hazırız. Terörü bitirmek için ne istiyorsanız bütün gücümüzle onu yapmaya hazırız. Analar ağlamasın lafla ağlamıyor. Çaba harcamamız gerekiyor. Defalarca söyledim tekrar söylüyorum bütün siyası partilerin amasız, fakatsız hareket etmelidir. Teröre karşı hepimizin onurlu dik davranmamız gerekiyor. Bedel ödememiz gerekiyorsa öderiz. Barış istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı. Birlikte yaşamak ne zamandan bu yana suç olmaya başladı. Türkiye’de Ortadoğu’da başladı. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeye çalışıyorlar. Ben konuşmayayım da ne yapalım? Türkiye, huzurlu, güzel bir ülke olsun, ülke yöneticileri sorumlu olsun istiyoruz. İçim kan ağlıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İstanbul Anadolu Yakası’nda düzenleyeceği tüm programlarını iptal etti. Ankara meydana gelen bombalı saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

KARAYALÇIN AÇIKLADI

Kılıçdaroğlu, Anadolu Yakası’nın 7 ilçesini gezeceği programına Kadıköy’de başlayacaktı. Sabah erken saatlerde Kadıköy Evlendirme Dairesi Otopark alanında saat 11.00’deki programı öncesi alana vatandaşlar alındı. Ankara’daki olayın duyulmasının ardından da kürsüye çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın programın iptal edildiğini açıklayarak, "Bugün Ankara’da sabah saatlerinde yaşanan ve hepimizi üzen hepimizi acılar içinde bırakan saldırı nedeniyle Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla Kadıköy Belediyemizin hizmet tesislerinin açılış törenlerini ve diğer bölgede yapacağı ziyaretler iptal etmiş bulunuyoruz. Kendisi biraz sonra Ankara’ya gidecek" dedi.

"ÜZGÜNÜM, ÜZÜNTÜLÜYÜM"

Kadıköy Belediyesi binası önünde Ankara’ya hareket etmeden önce açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar çok üzgünüm. Güzel bir etkinliğimiz olacaktı ama bunu gerçekleştirme şansımız olmadı. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Yazık günah bu ülkeye. Defalarca söyledim yine söylüyorum. Hepimizin, siyasi görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım. Türkiye’nin hak etmediği bir tabloyu Türkiye’ye zorla dayatmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Biz bütün inancımızla ve kararlığımızla teröre lanet okuyacağız. Teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin hele hele Avrupa Birliği üyesi olmak isteyen bir Türkiye’nin acıya ve kana bulaştırılması bizim hak etmediğimiz bir tablodur. Üzgünüm. Üzüntülüyüm. Bugün bütün etkinliklerimizi iptal ediyoruz. Sadece burada değil bütün Türkiye’de. Umarım bu acı ve gözyaşı Türkiye’nin gündeminden çıkmış olur" dedi.

"BURADA İFADE ETMEK İSTEMİYORUM..."

Buradan hemen Ankara’ya geçeceğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Yetkili organlarımızı toplayacağız. Neler yapacağımız konusunda görüş alış verişinde bulunacağız, tartışacağız kendi aramızda. Ayrıca tabi tablonun netleşmesini de bekliyoruz.  Milletvekili arkadaşlarımı süratle olay mahalline gönderdim. Sayın Arzu Çerkezoğlu’ndan bilgi aldım. Gelen rakamlar gerçekten iç acıcı değil. Burada ifade etmek istemiyorum. Son derece kötü bir tablo var. İki canlı bombadan söz ediliyor. Gerçek nedir onları bilmek isteriz" diye konuştu.

"TÜRKİYE BÖYLE Mİ YÖNETİLMELİ?"

"Özel suçlama getirmek istemiyorum ama Türkiye böyle mi yönetilmeli?" diyen Kılıçdaroğlu, "Yazık günah değil mi bu ülkeye? Biz beraberce bu ülkede huzur içinde yaşayabiliriz, birlikte yaşayabiliriz. Ne derdimiz var bizim? Neden gencecik insanlarımız, fidan gibi çocuklarımız teröre kurban gitsin? Biz bunu hak etmiyoruz. Biz güzel bir ülke istiyoruz. Huzur içinde yaşayacağımız bir ülke istiyoruz. Görüş farklılıklarımız olabilir. Elbette olabilir, son derece doğaldır. Ama dayatmayı terör noktasına taşımak hangi vicdanın kabul edeceği bir şeydir? Bunu kabul etmiyoruz ve doğru bulmuyoruz" dedi.

"İÇİM KAN AĞLIYOR. YAZIK GÜNAH BU ÜLKEYE"

Terörü bitirme konusunda her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kim bizden ne istiyorsa emin olun açık çek veriyorum. Yani ne istiyorsa. Terörü bitirmek için biz şunu yapalım. Hay hay biz onu yapmaya hazırız. Özellikle yönetim mevkisinde olanlara açık çağrıda bulunuyorum. Terörü bitirmek mi istiyorsunuz, bitirin kardeşim. Bizden bir şey mi istiyorsunuz, biz onu yapmaya hazırız. Bütün gücümüzle hazırız. Ne istiyorsanız yapmaya hazırız. ’Analar ağlamasın’. E ağlamasın da kardeşim bu lafla olmuyor. Bu konuda oturup çaba harcamamız gerekiyor. Bütün siyasi partilerin terör konusunda amasız fakatsız lakinsiz söz kullanması lazım. Terör bir insanlık suçudur. Sadece bizim ülkemiz için geçerli bir kural değil bu. Bu bütün evrensel bir kuraldır. Teröre karşı hepimizin onurlu ve dik bir duruş sergilemesi lazım. Bedel ödenecekse bedel ödemeye de hazırız biz. Yeter ki bu ülkeden acıyı ve gözyaşını silelim. Çocuklarımız ölüyor. Ne yapıyor bu çocuklarımız. Barış istiyorlar. Barış istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı. Birlikte yaşamak istiyorlar. Birlikte yaşamak istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı. Ortadoğuda başladı Türkiye’ye geldi. Yani defalarca uyardık. Yapmayın etmeyin. Ortadoğu bataklığına bu ülkeyi sürüklemeyin. Şimdi ben konuşmayayım da ne yapayım arkadaşlar? Gerçekten son derece sıkıntılı vaziyetteyim. Demokrasiyi yaşatmak istiyoruz. Güzel bir ülke olsun istiyoruz. Ülkeyi yönetenler sabırlı olsun, güzel olsun, olayları önceden görsünler. İstihbarat örgütleri var, her şeyleri var aslında. Neden Türkiye bu halde? Vatandaşlarımıza ne söyleyeyim ben şimdi? İçim kan ağlıyor. Yazık günah bu ülkeye. Fazla bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

KARANLIĞA, KAOSA TESLİM OLMUYORUZ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu "Başımız sağolsun...Kaybettiğimiz insanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.   Biz bunu haketmiyoruz; gençlerimiz bunu haketmiyor, insanlarımız bunu haketmiyor. Evet çok üzgünüz ama sağduyumuzu kaybetmiyor, bu karanlığa, kaosa teslim olmuyoruz" dedi.

CHP, REKLAM FİLMLERİ VE MÜZİKLERİN YAYINLANMASINA ARA VERDİ

CHP, Başkentte, 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin yaralandığı patlama sonrası seçim kampanyasında kullandığı reklam filmleri ve müziklerin yayınlanmasına bir süre ara verildiğini açıkladı.
      
CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, partinin 1 Kasım seçimleri dolayısıyla televizyonlarda yayınlanan reklam filmlerine bir süre ara verilecek.
      
Parti, seçim otobüsleri ve araçlarında seçim müziklerinin çalınmayacağını da duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sorumlu 11 Ekim 2015 18:13

    Sorumlu sorumlular koltuklarında oturuyor hala. Bu kadar kan aktiktan sonra bile bakan kendini sorumlu hissetmiyorsa sorumlu değil sorunludur. Allah islah etsin.

  • Akıllı olun11 Ekim 2015 00:18

    Meclisi derhal toplayın seçim yasasını çıkartın muhalefet olarak hükümet kurun mit ve emniyet valileri görevden al cumhurun yetkilerini kısıtlayın atılmış terör elemanlarını göreve tekrar alin heyet kuruluRSA bu 5 ayda yapılan tüm katliam ve şehitlerin sorumlusu ortaya çıkacaktır ülke elden gitmeden otur bahceli ile tedbir alın akıllı olun

  • Salih10 Ekim 2015 22:59

    Dün pkk ya c eeee yaparsın bugun bilgehakan gibi vakursun bunlar olmadan aklın nereye kaçmıçmıştı Kemal efendi

  • kilicdaroglu10 Ekim 2015 22:11

    Helal olsun kilicdaroglu...yapici konustu..Turkiyenin birlestirici gucu..oyum chp ye..ak partiye cok oy verdim bu sefer ce ha pe ye verecigim oyumu helaliyle..

  • hakan10 Ekim 2015 21:59

    kılıçlar oğlu çok ama çok akıllı adam inanın zeka küpü deha hakikatten süper ileri zeka yani felaket çok akıllı bir adam inanın bakın devletin başına gelsin bildiğiniz gibi degil ülkede ne terör kalır maaşlar çok ama çok yükselir inan bütün sorunları çözer hatta abd rusyayıbile bu zekayla barıştırır inanın çok zeki çok

  • istikrar10 Ekim 2015 21:57

    bu fırsatcılığı bırak hey chp.dahaçok tepki oyu alırsın.suç ve suçlu arama.suçlu arıyorsan suç meclisindir

  • bosgezen10 Ekim 2015 21:21

    bu cakal iste hemen suclayacak birisini bulur adamin isi bu kilicdaroglu ,hemen ilkokuldaki cocuklar gibi bir olay olunca hemen su yapti demeli ,adam 3 hafta sonra secim var eger suclular suan hukumete olanlar ise 3 hafta sonra istifa edecekler zaten secimden sonra yeni kabine olusacak

  • G.G.10 Ekim 2015 20:51

    Bu yapılacak olan ama yapılamayan barış yürüyüşünü organize edenlerin içinde CHP'nin de olduğunun farkında mısınız sayın munci.

  • munci10 Ekim 2015 19:54

    2 sayfa beyanı var teröre tek lafı yok, işi gücü kötülükleri ak partiye yüklemek.

  • c210 Ekim 2015 19:47

    Ülkenin tüm sorumluluğunu üstüne almış kişilere istifa et demek kolay , sizin gibi acizlerin asıl istifa etmesi lazım kuklalar sizi ...

  • Umut10 Ekim 2015 17:57

    Sn.Kılıçdaroğlu benim gözümde bir Hz.Mevlana, veya bir Yunus Emre gibi. Güzel halkımız kendisini iş işten geçmeden anlayabilecek mi bakalım?