E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Çözüm sürecinde muhatabımız millet"---

"Çözüm sürecinde muhatabımız millet"

Çözüm sürecinde muhatabımız millet
27 Mayıs 2015 - 00:48 borsagundem.com

Davutoğlu, Çekmeköy'deki toplu açılış töreninde konuştu: En temel işimiz Çözüm Süreci'ni başarıya götürmektir. Ama bu konuda muhatabımız milletimizdir

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Şırnak Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, Çözüm Süreci ile nihai barış ortamı sağlanırsa Şırnak ve Hakkari'nin, Türkiye'nin köşe noktası değil, Ortadoğu'ya açılan zenginlik kapıları olacağını ancak birilerinin bunu engellemeye çalıştığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, doğuda ve güneydoğuda AK Partililere yapılan saldırıları kınamadığını ifade eden Davutoğlu, "Şimdi buradan çağrıda bulunuyorum. Gelin bu ülkede şiddete, nefret diline son verelim ama bunu yaparken herkes ilkeli davransın" dedi.

Çözüm Süreci'ni başarıyla götürmeyi hedeflediklerine dikkati çeken Davutoğlu, "Size söz veriyorum, AK Parti 81 vilayetten de milletvekili çıkaracak. Bu seçim sonrasındaki ilk ve en temel işimiz Çözüm Süreci'ni her ne suretle olursa olsun başarıyla götürmektir. Ama Çözüm Süreci konusunda bizim muhatabımız vatandaşlarımızdır, milletimizdir" diye konuştu.

"Bizim davamız insanlık davası"

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kobani'den Suriye'den gelen Kürtleri, Esed'e ya da IŞİD'e geri göndereceğim" dediğini söyledi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da buna cevapsız kaldığına, "Biz göndermeyiz" demediğine dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"İşte ben söylüyorum: İnsanlık adına, Hazreti Nuh'un gemisi adına bize sığınan tek bir Kürdü dahi hiçbir yere geri göndermeyeceğiz. Bize sığınan tek bir Türkmen'i dahi hiç bir yere göndermeyeceğiz, bize sığınan tek bir Arabı hiçbir yere göndermeyeceğiz. Çünkü bizim dersimiz insanlık dersi, bizim davamız insanlık davası. Bu davayı yüceltmeye var mısınız? Ezeli ve ebedi kardeşliği hakim kılmaya var mısınız? İnşallah bu güzel günler devam edecek, seçim neticesi ne olursa olsun, kim ne şiddet çağrısı yaparsa yapsın, birileri ister silahı bıraksın ister bırakmasın. Biz bütün Türkiye'yi her santimetrekaresiyle hep beraber yeni bir Türkiye olarak inşa edeceğiz. Bu inşadan en fazla istifade edecek olanlar da Hakkari'de, Şırnak'ta, Mardin'de yaşayanlarımız."

"Gerçekte iki parti var"

Davutoğlu, Çekmeköy Belediyesi'nin Taşdelen Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada ise çok sayıda partinin seçime giriyor göründüğünü belirtti.

Davutoğlu, şöyle konuştu: "Ama gerçekte iki parti var. Bakınız bir eski Türkiye partisi. Eski Türkiye'nin bütün hastalıklarını gündeme getiren, koalisyondan Diyanet'e karşı açtıkları savaşa kadar, Kürt ulusalcılığından Türk ulusalcılığına kadar, eski Türkiye'nin bütün hastalıklarını savunan bir grup parti var ve onun karşısında yeni Türkiye'yi, özgürlükleri, demokrasiyi, milli iradeyi savunan AK Parti var. Bir tarafta tahrip eden, yıkan, Gezi provokasyonları, Kobani olaylarıyla memlekete şiddet yaymaya çalışanlar var. Bir tarafta da huzurun, kalkınmanın adresi; AK Parti var.'' 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)