E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'a mahkemeden ceza---

Erdoğan'a mahkemeden ceza

Erdoğan'a mahkemeden ceza
03 Mart 2015 - 14:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Ucube heykel" davasından dolayı ceza çıktı

'Ucube heykel' davasında karar açıklandı. Mahkeme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykeltıraş Mehmet Aksoy'a 10 bin TL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

'UCUBE' TARTIŞMALARI

O dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, Kars'ta bulunan insanlık anıtı heykeli için 'ucube' demişti. Erdoğan'ın uzun süre tartışılan bu sözleriyle ilgili dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'Başbakan heykele ucube demedi' demişti. 

Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Günay'ın bu açıklamalarına karşılık olarak 'Heykel için kullandım. Oradaki olayı değerlendirenler, Televizyonlara çıkanlar, o heykeli ve yeri gidip görmemişler.' yanıtını vermişti.

KARS'TAKİ İNSANLIK ANITI

‘İnsanlık Anıtı’ 2006 yılında Ermenistan’a karşı iyi niyet göstergesi amacıyla ünlü Heykeltraş Ahmet Aksoy’a yaptırıldı. 35 metre yükseklikte ve 350 ton ağırlığındaki anıtın inşaatı, birinci derecede SİT alanı üzerine yapıldığı gerekçesiyle Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından durdurulmuştu.

Daha sonra Kars Belediye Meclisi, kentteki "tartışmalı heykel" ile ilgili yıkım kararı almış ve heykel yıkılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metehan03 Mart 2015 17:11

    ermenilerde bizlere hep jest yapiyo zaten. once asalayi sonrada pkk ya verdigi destekler jest bazilarin gozunde hala demekki

  • yavuz selim03 Mart 2015 14:53

    heykeliniz batsın neymiş insanlık anıtı ermenilere jestmiş.hadi ulen ermeniler hergün bayrağımızı yere serip çiğniyor.içimizdeki ermeniler ve onların aşıkları.

  • güleyz03 Mart 2015 14:36

    Verilen kararda heykelin tekrar dikilmesinide içerseydi daha makbule geçerdi

  • doğru söylemiş03 Mart 2015 14:33

    ben baktım genellikle Sayın Cumhurbaşkanıyla ayni düşünmüyorum ama gerçekten tam bir ucube yazık o edilen masrafa