E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: Ben Demirtaş ile görüşürken...---

Davutoğlu: Ben Demirtaş ile görüşürken...

Davutoğlu: Ben Demirtaş ile görüşürken...
02 Ağustos 2015 - 12:54 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen STK temsilcileriyle Çankaya Köşkünde kahvaltıda bir araya geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen STK'larla buluştu. Davutoğlu, "7 Haziran'dan beri Demirtaş'ın yaptığı her açıklama Kandil'den tekzip edildi, "Senin söz söyleme hakkın yok" denildi" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

-Şu veya bu acının diğerine göre daha az lanetlendiği bir ortam varsa işte meydan burası. Biz Suruç'ta katliam yapan DAEŞ'i lanetlediğimiz gibi, oradakiler bize karşı olsa da onlar için gözyaşı döktük, hastanelere gidip kendilerini ziyaret ettik.

- Barıştan bahsedenler, Ceylanpınar'da 2 askerimiz haince şehit edilirken, bir kınama bile yayınlamadılar. '2 polis için böyle bir operasyona değer miydi diyenler' o iki polisin annesinin bacısının çocuğunun acısına karşı vicdanlarını kapattılar.

- DAEŞ'in zulmüne karşı yükselttiğimiz ses kadar bir sesi, Esed'in zulmüne karşı yükseltebilecekler mi? Zalim hangi dinden kökenden olursa olsun zalimdir, mazlumda hangi dinden kökenden oldu.

- Ortak vicdanımız şunu söylüyor, silahların bırakılması gerekir. Bir terör saldırısı olmuşsa, o acıları istismar ederek başka bir terör saldırısı yapmak yerine ortak akılla orta yola başvurulmalıdır.

-7 Haziran'dan bu yana sayın Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yaptığı her açıklama Kandil tarafından tekzip edilmiştir. HDP'lilerin önce buna isyan etmesi lazım. 

-Demokrasilerde farklı akılların konuşacağı yer TBMM'dir. 80 milletvekili Kandil'e dönerek "Artık akılların konuşacağı yerdeyiz" diyebildiler mi?

-PKK'nın olduğu yerde başka Kürt hareketinin olmasına dahi izin vermiyorlar. Türkiye'ye gelen ilk mülteciler oradaki baskılardan kaçıp geldi. Bunu Irak Kürt Bölgesinin yöneticilerine bir sorun. Mesele Kürtlerin için ne doğruysa ben bilirim diyen zihniyet.

-Eğer toplumların ortak kader bilinci zayıflatılmışsa orada huzur ve güven kalmaz. 78 milyonun huzuru da kaosu da hep beraber olacak. Bizim siyset felsefemizde kaderleri ayrıştırma yok, olmayacak.

-Ortak kader bilinci adına adım attığımızı görenler ülkeleri, şehirleri parçaladılar. 

-Ortada operasyon yokken KCK ateşkes sona erdi dedi.

BEN DEMİRTAŞ'LA GÖRÜŞÜRKEN...
-15 Temmuz, ben Demirtaş ile görüşürken, aynı saatlerde dikkat çekici, KCK sözde halk savaşını başlatma talimatını verdi. 19 Temmuz, Suruç’tan bir gün önce Cemil Bayık açıklama yaptı. "silahlanın ve halk savaşına hazır olun" diye. Kim adına, hangi savaşı başlatıyorsunuz? Size kim talimat verdi? Nereden talimat aldınız? Türkiye'yi Suriye'yi, Irak'a benzetmek için nereden emir aldınız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)