E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu ve Merkel'den açıklama---

Davutoğlu ve Merkel'den açıklama

Davutoğlu ve Merkel'den açıklama
08 Şubat 2016 - 15:07 borsagundem.com

Suriye ve sığınmacı krizini görüşen Almanya Başbakanı Merkel ve Başbakan Davutoğlu, "Rus saldırılarına karşı diplomatik girişim kararı aldık" dedi

 Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaklaşık 4 ay aradan sonra bir kez daha Türkiye’ye geldi. Ziyaretin gündemi yine sığınmacı kriziydi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’ndeki görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

DAVUTOĞLU VE MERKEL'DEN AÇIKLAMA

Merkel, mülteci kampında kalanlara Almanya'nın da yardım edeceğini söyledi. Davutoğlu ise, AFAD ve Almanya Teknik Yardım Grubu'nun sınırdaki sığınmacılara yardım konusunda birlikte çalışacaklarını açıkladı.
 İki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Davutoğlu özetle şöyle konuştu: ''Mülteci sorununu ele aldık. Suriye konusunda hepimizi kaygılandıran gelişmeler yaşanıyor. Rusya, Suriye'de sivillerin ölümüne neden oldu. Sınırımıza yakın bölgede 30 bin Suriyeli var. Yaklaşık 10 önemli konuda birlikte hareket etme konusunda anlaşmaya vardık. Saldırılara karşı diplomatik girişim kararı aldık. Halep'e dönük olan bu gayriinsani saldırı bir an önce bitmelidir. İnsan kaçakçılığını insanlık suçu olarak görüyoruz. AFAD ve Almanya Teknik Yardım Grubu, sınırdaki sığınmacılara yardım konusunda birlikte çalışacaklar. Kimse, 'Türkiye nasıl olsa Suriyeli mültecileri alıyor' diyerek açık bir etnik kıyım anlamına gelecek şekilde sürmekte olan Rus hava saldırılarını mazur göremez, ona tolerans gösteremez. Hiç kimse, 'Türkiye nasıl olsa Suriyeli mültecileri alıyor ve bütün yükü üstleniyor' diye Türkiye'den mülteciler konusunu tek başına üstlenmesini bekleyemez. Biz, insan kaçakçılığının her türlüsünü, her zaman insanlık suçu olarak, terörle eş bir suç olarak görüyoruz. Masum insanların beklentilerini, ümitlerini istismar ederek onları bilinmez, meçhule doğru götürmek, olabilecek en büyük insanlık suçlarından biridir. Bugün dahi Edremit açıklarında yine acı bir insani trajediyle karşı karşıya kaldık.”

NATO DEVREYE GİRSİN ÇAĞRISI

 Perşembe günü yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nı hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:
“Suriye'den gelen mülteci akınının bütün sonuçları konusunda NATO'nun da devreye girmesi hususunda Türkiye ve Almanya birlikte bunu bir gündem maddesi olarak NATO'ya tavsiye edecek ve özellikle de NATO'nun da izleme, gözetleme mekanizmalarının sınırda ve Ege'de etkin şekilde kullanılması konusunda ortak çaba sarf edeceğiz.''
 
MERKEL: “TÜRKİYE YALNIZ  BIRAKILMAMALI”
Almanya Başbakanı Merkel ise özetle şunları söyledi:
 ''Londra'da çok başarılı konferans geçirdik. Binlerce kişi Rus bombardımanına maruz kalıyor. Mülteci kampında kalanlara Almanya da yardım edecek. Yasal zeminde göç için de hazırlık yapılmalı. Eylem planının amacı Türkiye'yi yalnız bırakmamak.''
 
Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ragıp Elibol08 Şubat 2016 18:04

    Merkel: "Davutcum, şurdaki kelebeği gördün mü?" Davutoğlu: "Evet gördüm, sana yakalayabilirim" Merkel: "Ciddi, misin?" Davutoğlu: "Ya"