E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Babacan ve Başçı açıklaması---

Davutoğlu'ndan Babacan ve Başçı açıklaması

Davutoğlu'ndan Babacan ve Başçı açıklaması
02 Mart 2015 - 20:54 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Özel bir televizyon kanalının yayınına katılan Davutoğlu, iddialar için "Türk ekonomisi üzerine spekülasyon yapan bazı çevrelerin söylentisi. İstifa haberlerine Sayın Babacan ile birlikte güldük Siyasi ya da ekonomik spekülasyon yapmak isteyenlerin çirkin bir oyunu" dedi.

Bu haberlerin ortaya atıldığı gün Babacan'ın son derece farklı bir konu için Resmi Konut'a geldiğini belirten Davutoğlu "Ekonomi ile ilgili bir konu. Ben bu açıklamaları spekülatif görüyorum. Borsada ya da kurda yükselme veya inmenin getireceğini görenler bunu haber yapmışlar. Erdem Başçı ile de görüştüm. Tamamiyle tıbbi bir husus. Sayın Başçı için de söz konusu değil istifa konusu. Bu arkadaşlar Sayın Babacan 12 yıldır Türkiye'de hem siyasetin hem ekonominin içinde. Böyle bir söylentinin nasıl bir sonuç çıkartacağını en iyi o bilir. Hep birlikte süreçler yaşanmış. Erdem Başçı'da MB Başkanı, öncesinde vekili olarak bu işleri yürütmüş bir arkadaş. Spekülasyon yapmak isteyenlerin çirkin bir oyunu veya söylentisi. Böyle bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'nın eleştirileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merkez bankasına ilişkin kendi görüşlerini ifade ettiğini belirten Davutoğlu  "Dünyada krizler yaşanırken Türkiye'nin ekonomik iktisadi yapısını sağlam tutabilmeliyiz. Türkiye'de enflasyonla mücadele ile büyümeyi birlikte teşvik edecek olan bir büyümeyi sağlamak. Türkiye bunca krize rağmen ekonomisini büyütmüşse bunun iki önemli kilidi var bunun biri güven diğeri istikrardı" açıklamalarında bulundu.

Davutoğlu sözlerini "Sayın Babacan ve Başçı da bu konuda büyük emekleri olmuş insanlardır. Son faiz indiriminde de dile getirdim. Önemli olan faizin düşme trendine girmiş olması ama bunun daha fazla olması yönündeki beklentimizi de ifade ettim. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın ifadelerine saygı ile yaklaşırız. Cumhurbaşkanı'nın 12 yıl boyunca kendileri ile birlikte çalıştığını da unutmamak gerekir. Hiçbir şekilde ne AK Parti'nin bütünlüğünden ne de Türkiye Cumhuriyeti'nin özellikle bu kritik ortamda ve küresel kritik ekonomik ortamda güven ve istikrardan taviz vermesini kimse beklemesin" diye sürdürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sözler03 Mart 2015 07:33

    Bakanlar kuruluna kim başkanlık ediyor? Sn Başbakanın sözlerine piyasa inanır mı? Sn Cumhurbaşkanı onu dinliyor mu?