E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDemirtaş'tan Davutoğlu'na jet yanıt!---

Demirtaş'tan Davutoğlu'na jet yanıt!

Demirtaş'tan Davutoğlu'na jet yanıt!
01 Aralık 2015 - 13:46 borsagundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun kendisine yönelik açıklamalarına yanıt verdi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet  Davutoğlu’nun Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin bugünkü  açıklamalarına sosyal medya üzerinden cevap verdi.
 
Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı:  “Sayın Başbakan, peki olay yerini sen inceledin mi ki, ilk andan beri  'PKK yaptı' diyorsun? Bunu söylerken elinde hangi belge var? Olay  yerinde daha ilk saatte sokağa çıkma yasağı ilan edip incelemeyi  engelleyen bizzat siz değil misiniz? Görüntülerden ve tanıklardan  anlaşılan en net şey Sayın Elçi’nin yanında polisten başka ateş eden  iç kimse yok. Bunu neden göz ardı ediyorsunuz? 'Sayın Elçi yaşasaydı'  demişsiniz, 4 gün önce zaten yaşıyordu ve siz bütün medya/yargı ordunuzla birlikte onu linç etmekle meşguldünüz.
 
Sayın Elçi’nin tabutuna örtülen şey bir bayrak değil, Kürt halkının binlerce yıldır kullandığı renklerdir. Buna bile saygısızlık yaparak mı herkesin Başbakan'ı olacaksınız? Artık devleti yönettiğinizi idrak etmenizde fayda var. Bu ülkede olup bitenden siz sorumlusunuz. Bizi tehdit edip hedef göstermeye devam ederek hiç bir sorunu çözemezsiniz. Allah’tan başkasından korkumuz yoktur, bunu en iyi siz bilirsiniz.”
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün gazetecilerin sorularını yanıtlamış, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümüyle ilgili, “O dakikada o sokakta polisler dışında ateş eden kimse yok. Kurşun polis silahından çıktı, bu kesin. Ama hangi polisten ve hangi amaçla çıktığını bilmiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu da bu sabah Kıbrıs ziyareti öncesi, Demirtaş'ın iddialarına sert tepki göstermiş, şunları kaydetmişti: "Sayın Demirtaş’a sormak lazım, elinde hangi belge var da bu kanaati serdediyor. Kendisi olay yeri incelemesi mi yaptı? Her olayda dönüp devlete 'katil' diye bağırmanın, her olayda dönüp sorumluyu polis ve askerde aramanın ne kadar yanlış olduğu geçmiş olaylarda ortaya çıktı. Eğer Sayın Demirtaş’ın herhangi bir şekilde söyleyecek bir sözü varsa olay yerine inceleme için giden ekiplere ateş açan o hainlere, teröristlere dönüp konuşmalı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekselans00601 Aralık 2015 15:14

    medya işine gelen siyasiler hatta başbakan bile bu adama yanıt vererek önunu actı ekmegıne yag sürdü...dmeçlerini neden türkçe yapıyorlar neden kurtcede ısrar edıyorlar bu provakasyon degılmı madem kurcede ısrarcılar mesclıste dısarda gazetede ekranda kurtce konussun. cevabınıda kurtce alsın.