E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDemirtaş'tan ilginç açıklama---

Demirtaş'tan ilginç açıklama

Demirtaş'tan ilginç açıklama
31 Ağustos 2015 - 20:19 borsagundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terörle mücadelede ihbarda bulunana ödül verilmesini öngören yönetmelikle ilgili açıklamalarda bulundu

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş,  Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşmesinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Terörle mücadelede ihbarda bulunana ödül verilmesine ilişkin yönetmeliği eleştiren Demirtaş, "Sakın ola ki para için komşularınızı ihbar etmeyin. İspiyonculuk onursuzluktur" dedi.

Resmi gazete 'de yayımlanan, "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek

Ödül Hakkında Yönetmelik" ile ilgili değerlendirmede de bulunan Demirtaş, şunları söyledi: " Türkiye Cumhuriyeti ordusu, NATO'nun en büyük ordusu, dünyanın yanılmıyorsam üçüncü büyük ordusu. Polis teşkilatı itibarıyla dünyanın en büyük polis teşkilatına sahiptir. Milli İstihbaratı Teşkilatı, Jandarma istihbarat ve emniyete bağlı istihbarat birimleri var. Böylesine büyük olduğunu söyleyen bir devlet, güçlü olduğunu belirten bir hükümet, nasıl bütün bu güçlere rağmen çaresiz kalıyor da vatandaştan, ispiyonculuktan medet umuyor. Utanç verici bir şey."

Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: "Benim bütün yurttaşlarıma tavsiyem sakın ola ki para için komşularınızı ihbar etmeyin. İspiyonculuk onursuzluktur. Suçla mücadele başka bir şeydir. Yurttaşını ihbarcılığa, onursuzluğa teşvik etmek başka bir şeydir. Size para vereceğim, mahallenizdekileri ispiyon edin' demek onursuzluğa teşviktir çünkü sizin ispiyonladığınız insan gerçekten öyle mi değil mi bilemezsiniz. Onun başına gelecek her şeyden siz sorumlu olursunuz. Toplum bir anda birbirine güvenmeyen, komşuluk ilişkilerinin inanılmaz dejenere olduğu, güvensizliğin hakim olduğu, birbirine insanların düşman haline getirildiği bir durum, kaos ortaya çıkabilir. Para için insanlarımız birbirini satmamalıdır. Bu çağrıya insanlarımız elinin tersiyle cevap vermelidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • topaloglu 6701 Eylül 2015 00:39

    bu millet size hak etmesenizde bir fırsat verdi siz değerini bilemediniz.birdaha böyle bir fırsatı rüyanızda görürsünüz

  • topaloglu 701 Eylül 2015 00:37

    daha ne kadar dış güçlerin çıkarlarına hizmet edeceksiniz

  • polis31 Ağustos 2015 23:37

    Vatandaşına zararvermemek iyi ile kötüyü ayırmak için ş.....Z.

  • Vatansever31 Ağustos 2015 21:48

    Dileim ki Alayinizin koku kazinir

  • Levent31 Ağustos 2015 21:31

    Bu açıklama ben onları destekliyorum sakın teröristleri ele vermeyin demektir. Bu açıklamayı ABD'de yap adamı teröre destekten içeri alırlar.

  • Leo31 Ağustos 2015 21:27

    Amerika da bu sistem 10 numara işliyor ..Bu ispiyonculuk değil itlerin yola gelmesi için ince bi çizgi

  • Mete31 Ağustos 2015 20:40

    Sen ki üniversite mezunuyum diye caka satıyorsun.HDP.başkanlığını bırak cahil Demirtaş.NATO'nun en büyük ordu gücünün USA olduğunu bilemiyecek kadar, cahilsin.Ondan sonra da Türk askerine suikast düzenleyen PKK.lı hainlerin yanındasın.Aynı yönetmeliğin ABD.de onlarca yıldır kullanıldığını dahi bilmeyen bir çömez adamsın.Bunları öğren de ondan sonra konuş.Bölücü başının yağdanlığı...