E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDershaneler için yeni düzenleme---

Dershaneler için yeni düzenleme

Dershaneler için yeni düzenleme
04 Ağustos 2015 - 10:49 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Avcı, AYM'nin dershanelerle ilgili kararı sonrası idari düzenleme yapılacağını ve kararın bu hafta içinde açıklanacağını söyledi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) dershanelerin kapatılmasını öngören düzenlemeyi iptal etmesini değerlendirdi.

Avcı, AYM'nin dershanelerle ilgili iptal kararını göz önüne alarak, sektör temsilcileriyle ve hukukçularla bir araya geldiklerini belirterek, "Ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenleme ile giderilebileceği kanaatine vardık. Bunu da sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayımlayacağız" dedi.

Bakan Avcı ayrıca, öğretmenlere şu anda rotasyonun uygulanmamasına karar verdiklerini bildirdi. Avcı, ''Dün akşam konuyu Sayın Başbakanımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda, Bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verildi'' diye konuştu.

Yani 15 yılını dolduran öğretmenler herhangi bir şekilde zorunlu olarak başka bir okula atanamayacak.

Milli Eğitim Bakanı Avcı Ağustos'ta da 37 bin öğretmenin atamasının yapılacağını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)