E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakır'da cephanelik bulundu---

Diyarbakır'da cephanelik bulundu

Diyarbakır'da cephanelik bulundu
29 Ağustos 2015 - 17:02 borsagundem.com

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'ya ait cephanelik ortaya çıktı

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’ndeki bir çay bahçesindeki ahşap kulübede yapılan aramada PKK’ya ait bir cephanelik ortaya çıkarıldı. Cephanelikte, 12 Kalaşnikof tüfek, 2 roketatar, el bombaları, el yapımı patlayıcılar, antitank roketatar mühimmatı ile çok miktarda mermi ele geçirildi.
 
Sık sokak eylemlerinin düzenlendiği, PKK’nın gençlik yapılanması YDGH üyelerinin otomatik silahlarla yolları kestiği merkez Sur ilçesinde PKK’nın cephaneliği ortaya çıkarıldı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından bir çay bahçesinde düzenlenen operasyonda bir ahşap kulübede arama yapıldı. 

ÇAY BAHÇESİNDE PKK CEPHANELİĞİ

Polis ekipleri kulübede gizlenmiş halde 12 Kalaşnikof, fişek dolu 35 Kalaşnikof şarjörü, 4024 fişek, 2 roketatar, 15 roketatar sevk motoru, 1’i plastik muhafazalı 7 antitank mühimmatı, 8 anti personel roketatar mühimmatı, 3 el bombası, 4’ü metal boruya, 1’i çakmak gazı tüpü ile irtibatlı, 34’ü meşrubat kutusuna hazırlanmış toplam el yapımı 38 bomba, 37 av tüfeği fişeği, 890 Biksi fişeği, 12 hücum yeleği, çeşitli kıyafetler ve el bombası yapımında kullanılan meşrubat kutuları ele geçirildi.

SPOR SALONUNDA SERGİLENDİ

PKK cephaneliğinden elegeçirilen silahlar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Kadir Işın Spor Salonun’da masaların üzerine dizilerek sergilendi. Sergilenen Kalaşnikoflardan birinin üzerinde PKK flaması olduğu görüldü. Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile birlikte operasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, halkın huzur ve güvenliği için bundan sonrada bu çalışmalarından devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadele konusunda ilgili birimleriyle birlikte önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz dönemde de, bundan sonraki süreçte de terörle mücadele büyük kararlılıkla devam edecektir. Başta İl Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere, en uçtaki polis memurumuza kadar bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kent merkezlerinde olduğu gibi, kırsal alanda mücadelede jandarmamız faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Terörle mücadele konusunda Türkiye Cumhuriyeti devleti ve onun bütün kurumları kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Terörle mücadelede görev yapan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halkın huzur ve güvenliği için, bundan sonra da bu çalışmalar büyük bir kararlılıkla devam edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)