E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyanın yeni bir ordusu oluyor---

Dünyanın yeni bir ordusu oluyor

Dünyanın yeni bir ordusu oluyor
27 Mart 2015 - 06:48 borsagundem.com

Arap dışişleri bakanları, ortak bir Arap ordusu kurulması konusunda prensipte anlaştı

Mısır devlet televizyonun haberine göre, acil müdahale timi niteliğindeki ordu için Arap Birliği Genel Sekreteri'nden genelkurmay başkanlarıyla bir ay içinde müzakerede bulunması istendi.

Arap Birliği bir süredir oluşturmayı tartıştığı ortak Arap ordusu fikrini, Yemen'deki Şii Husi ilerleyişi sonrasında hayata geçirmeye karar verdi. 

Hazırlanan taslak, yarın Suudi Arabistan'da toplanacak Arap Birliği zirvesinde oylanacak.

Taslak ilk olarak Arap Birliği’ne üye ülkelerin dışişleri bakanları tarafınca görüşülerek kabul edildi.

Oluşturulacak ortak gücün görevini, "terörle ve terör örgütlerinin faaliyetleri ile mücadele için acil müdahale etme, barışın korunması çalışmalarına destek verme, insani yardım faaliyetlerinin ve sivillerin güvenliğini sağlamanın yanı sıra güvenliği koruma ve Arap ülkeleri arasında karşılıklı bilgi paylaşımı konusunda işbirliği" olacak.

KARA OPERASYONU İÇİN PLAN YOK

Yemen'deki Husi milislere karşı dün hava saldırıları başlatan Suudi Arabistan, kara operasyonu için henüz planlama yapmadıklarını açıkladı.

Operasyonun ardından düzenlenen ilk basın toplantısında konuşan Tuğgeneral Ahmed Asseri, "Ama gerek duyulursa Suudi kara birlikleri ile dost ve kardeş ülkeler herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olacaktır." dedi.

Ordu sözcüsü, Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, harekât süresince zayiatın olmadığını, havalanan bütün uçakların sağ salim üslerine döndüklerini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle27 Mart 2015 10:13

    siz yıllarca birbirinizi geberttiniz nezamanki Osmanlı yı o topraklardan hile hainlikle çıkardınız burnunuz bir yerden çıkmıyor. Ordu felan kuramazsınız israil in hakından gelemediniz müsaade edermi size siz ancak birbirinizi gebertirsiniz.