E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünyanın zirvesindeki Türk---

Dünyanın zirvesindeki Türk

Dünyanın zirvesindeki Türk
31 Temmuz 2015 - 05:53 borsagundem.com

RePEc dünya çapındaki en önemli ekonomistleri içeren liste hazırladı. 2223 ekonomistin değerlendirildiği listenin başında Prof. Daron Acemoğlu var

Ekonomi alanındaki araştırmaların yayınlandığı “RePEc” (Research Papers in Economics) platformu, dünya çapındaki en önemli ekonomistleri içeren bir liste hazırladı. Akademik platforma üye 2 bin 223 ekonomistin değerlendirmeye alındığı listede, Ermeni kökenli Türk profesör Daron Acemoğlu, ilk sırada yer aldı

Massachussets Teknoloji Enstitüsü’nde ekonomi profesörü olan Acemoğlu’nu, Harward Üniversitesi’nden Andre Shleifer, Chicago Üniversitesi’nden James J. Heckman ve Harvard Üniversitesi’nden Robert Barro izledi. Listede, Amerikan Merkez Bankası’nın eski başkanı Ben Bernanke ise 25’inci sırada yer aldı.

RePec’in listesindeki değerlendirmeler, 10 yılda yapılan akademik çalışmalar, alıntılar ve popülerlik gibi unsurlard göz önünde bulundurularak yapılıyor.

Nobel’e layık

İstanbul doğumlu Acemoğlu, Galatasaray Lisesi’nden okuduktan sonra eğitimine yurtdışında devam etmişti. Acemoğlu, daha önce de RePEc listesinde, dünyanın en çok alıntı yapılan ilk 10 ekonomisti arasında yer almıştı.
James Robinson ile birlikte yazdığı “Ulusların Düşüşü” adlı Kitap ses getirirken, Acemoğlu’nun Nobel Ekonomi Ödülü almasına da kesin gözüyle bakılıyor.
Yakın zamanda bilkent Üniversitesi’nin “fahri doktora” ünvanına layık gördüğü Acemoğlu, ayrıca 2013’te “T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”nü almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)