E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDüşen uçakla ilgili flaş gelişme---

Düşen uçakla ilgili flaş gelişme

Düşen uçakla ilgili flaş gelişme
26 Mart 2015 - 18:55 borsagundem.com

Fransa'da düşen uçak ile iligli şok bir gelişme yaşandı. Marsilya savcısı 'Görünen o ki yardımcı pilot uçağı kasten düşürdü' dedi

Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasına, uçağı kasten düşüren ikinci pilotun neden olduğu açıklandı. Airbus A320 tipi uçak düşerken, pilotlardan birinin kokpitte olmadığı ve kapı kilitli olduğu için de içeri giremediği öne sürülmüştü. İddiaya göre, dışarıdaki pilot kapıyı kırmayı dahi denedi ancak uçağın düşmesine engel olamadı. İddiaları doğrulayan Marsilya savcısı, Andreas Lubitz isimli ikinci pilotun, uçağı "kasten alçalttığını" söyledi. Savcı, yolcuların son ana kadar uçağın düştüğünden haberdar olmadığını ancak kayıtların sonunda çığlık seslerinin duyulduğunu belirtti.

Airbus A320 tipi uçak düşerken, pilotlardan birinin kokpitte olmadığı ve kapı kilitli olduğu için de içeri giremediği öne sürüldü. İddiaya göre, dışarıdaki pilot kapıyı kırmayı dahi denedi ancak uçağın düşmesine engel olamadı. Şu dakikalarda soruşturmayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Marsilya savcısı, iddiaları doğrular nitelikte konuştu. Savcı, kokpitteki pilotun, uçağı kasten düşürdüğünü söyledi.

Taşıdığı 144 yolcu ve altı mürettebatla Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransız Alpleri'nde düşen Germanwings uçağı sırrını koruyor. Uçağın karakutuları Fransız uzmanlar tarafından incelenirken, facianın nedenine ışık tutabilecek bir iddia ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'dan geldi.

Soruşturmaya katılan askeri bir yetkili, gazeteye yaptığı açıklamada, pilotlardan birinin uçak düşerken kokpitin dışında olduğunu iddia etti. Gazeteye konuşan yetkili “Pilot kapıya hafifçe vurdu ve cevap alamadı. Sonra daha sert vurdu ve yine cevap alamadı. Hiç cevap olmadı” dedi.

Airbus'ın, 1 Kasım 2003'te yürürlüğe giren uluslararası sivil havacılık kurallarına göre tasarladığı kapılar Mayıs 2002'de böyle basına tanıtılmıştı.

Kokpitin dışında kalan pilot, son çare olarak kapıyı kırmaya çalıştı. Ancak kokpitin kurşun geçirmez, çelik kapısını kırmayı başaramadı.

Uçağın 38 bin feet'ten alçalmaya başlamasından itibaren kokpitle kontrol kulesi arasında hiçbir diyalog geçmedi. Alpler'e çakılması sekiz dakika süren uçaktan acil durum ya da yardım çağrısı yapılmadı. Kokpit dışından sadece telefonla haber verilebilirdi ancak hem yüksek irtifa nedeniyle hem de Alpler'de telefon çekmediği için bu da yapılamadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)