E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEfkan Ala: Cizre'de sona gelmek üzreyiz---

Efkan Ala: Cizre'de sona gelmek üzreyiz

Efkan Ala: Cizre'de sona gelmek üzreyiz
09 Şubat 2016 - 19:22 borsagundem.com

İçişleri Bakanı Efkan Ala, devam eden terör operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu ve "Cizre'de sona gelmek üzereyiz" dedi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

"Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü bölgede başka ilçelerde de operasyon hazırlığı var mı?" sorusu üzerine Ala, politikalarının belli olduğunu, nerede çukur, barikat, bombalı tuzaklama varsa onların temizleneceğini söyledi.

Belli bir düzen içinde, ilçelerde operasyonların yapıldığını ifade eden Ala, vatandaşı baskıdan, rezillikten kurtarmak, onlara en güzel hizmeti sunmak için bu temizliklerin yapılacağını belirtti.

"Oradan teröristler çıkar, o belediyeler oraları doldurur ve teslim olurlarsa o zaman bu temizlik harekatına ihtiyaç kalmaz. Onlar orada olduğu sürece, devlet oraya vaziyet edecek, çukurlar doldurulacak, bombalı tuzaklar kaldırılacak, bariyerler bertaraf edilecek" diyen Ala, bunun son derece berrak olduğunu dile getirdi.

"Ortalığa yanlış bilgiler saçılıyor"
Bir gazetecinin, "Cizre'de yaralıların olduğu bodrum katına operasyon düzenlendiği ve 60 kişinin hayatını kaybettiği" iddialarına ilişkin İçişleri Bakanı Ala, Cizre'de faaliyetin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Resmi, doğru açıklamalara bakın. Dezenformasyonla başka türlü yönlendirmeli açıklamalara itibar etmeyin. Bunlar kirli bilgilerdir. Devlette kural bellidir. Kim ambulans istemişse, nereden istenmişse, gidebileceği yere kadar gitmiştir" dedi.

Ambulansların önünde çukurlar kazıldığını, roket atıldığını ve çok sayıda saldırı yapıldığını belirten Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem belediyelerin oradaki hasta taşıma araçları, Sağlık Bakanlığımızın araçları her seferinde gönderilmiştir. Söylenilen yerden hiçbir şey çıkmamıştır. Son haber de doğru değildir o da tamamen yanlış bir bilgidir. Öyle belli bir yer de yok orada zaten. Söylenilen yerler bir mahalle, peyderpey teröristlerden temizlendikçe evlere giriliyor. Orada kim varsa, yaralı varsa hastaneye götürülüyor, öldürülen, etkisiz hale getirilen kimse varsa onun da ailelerine teslimi sağlanıyor. Devlet kuralları içerisinde, demokrasi kuralları içerisinde işliyor. Bunun ortaya çıkardığı durumu gölgelemek için yani demokratik hukuk kuralları içerisinde teröristlerle, terörle nasıl mücadele edildiğini gösteren bir anlayış söz konusu, bunu gölgelemek için zaman zaman böyle dezenformasyon yapılıyor. Ortalığa yanlış bilgiler saçılıyor. Biz her bilgi geldiğinde önce yanlış mı, doğru mu diye ön yargılı olmadan, o bilginin devlet olarak gereğini yapıyoruz, sonuçtan hareket ediyoruz. Sağlık Bakanlığımızın, valiliğimizin bu konuda yaptığı açıklamaya itibar etmelisiniz. Bizde hiç bir bilgi saklanmaz, yanlış hiçbir bilgi verilmez ama bazen doğru bilgiyi vermek zaman alıyor."

Bakan Ala "Operasyonlarda gelinen son durum nedir? sorusuna karşılık, "Silopi'de gündüzleri sokağa çıkma yasağı kaldırıldı, akşam 6'dan, sabah 5'e kadar, yani gece boyunca sokağa çıkma yasağı devam ediyor, çünkü arama- tarama faaliyetleri sürüyor. Cizre'de sona gelmek üzereyiz, Sur'da ise biraz daha devam ediyor. Oralarda arama-tarama faaliyetleri, vatandaşın evinin önünde çukurun doldurulması, bomba düzeneğinin kaldırılması ve vatandaşın can güvenliğinin korunması, mücadele yürütülürken sivil kimseye zarar gelmemesi bizim vazgeçilmezlerimiz. Onun için de sokağa çıkma yasakları da biraz uzun sürüyor, çünkü bizim her vatandaşımızın canı çok kıymetli orada, hiç bir sıkıntı gelsin istemiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)