E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrik üretimi yüzde 100 arttı---

Elektrik üretimi yüzde 100 arttı

Elektrik üretimi yüzde 100 arttı
09 Şubat 2016 - 11:46 borsagundem.com

Enerji Bakanı Berat Albayrak, enerji sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Plan Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından notlar:

* Ülkemiz ekonomisinde son 13 yılda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olup ekonomik büyüklük olarak önemli büyümelere şahitlik edilmiştir. Dünyanın 18. ve Avrupa'nın 7. büyük ekonomisi olan ülkemiz en güçlü ekonomilerinin yer aldığı G20'nin bir üyesi olup son dönem başkanlığını yürütmüş ve evsahipliği yapmıştır.

* Küresel mali kriz nedeniyle birçok ekonominin daralma gösterdiği bir dönemde ülkemiz 2008 yılındaki yavaşlama ve 2009 yılındaki küçülmenin ardından 2010 ve 2011 yıllarında sırasıyla yüzde 9.2 ve yüzde 8.8 büyüme gerçekleştirmiştir.

* 2003-2004 yüzde 4,8'lik büyüme gerçekleştirmiştir. Enerji sektörü hayati rol oynamıştır. 2003-2014 arasında birincil enerji talebimiz yüzde 4,1 oranında büyümüş olması enerji tüketiminin büyüdüğünün göstergesidir.

* Enerji sektörünün her alanında hızlı talep artışı olmaktadır. Enerji ihracatçısı ülkeler talep büyümesinin merkezi haline gelmektedir. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sebebiyle oyunun kuralları yeniden belirlenmektedir.

* Enerji talebi uzun dönem etkili olacak konudur. İki katına çıkacak enerji talebini karşılamak, dışa bağımlılığı azaltmak ve arz güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz.

* Rekabetçi şeffaf tüketicinin korunduğu enerji sektörü önceliğimiz olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Çevre ile uyumlu sürdürülebilir madencilik için etkin politikaların oluşturulması öncelikli şartlar arasındadır.

* İş sağlığı ve güvenliği konusunda sürdürebilirliğini sağlamak önceliğimizdir.

* Enerji piyasalarında serbestleşme ve enerji verimliliğine dayanmaktadır. Petrol ve doğalgaz alanlarında kaynak çeşitliliğini sağlamak, jeopolitik konumumuzu aktif hale getirmek, endüstriyel ham madde işlerini değerlendirmek amaçlarımız arasındadır.

*Elektrik üretimi yüzde yüz arttı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx09 Şubat 2016 12:43

    Bakara Suresi'nde 'İşi ehline teslim edin' diyor.Bu beyefendinin bir tecrübesi yok bu işte.

  • Bika09 Şubat 2016 12:31

    Elektrik üretiminde ithal doğalgaz ve ithal kömüre bağımlı olmak,enerji sektörü için risk.13 yılda elektrik üretimi % 100 artmış ve dışa bağımlılık da artmış.13 yıldır,Dünya ekonomisindeki sıramız değişiklikliğe uğramamış.

  • KARTALAĞABEYLİ09 Şubat 2016 11:59

    berat albayrak ın enerji bakanı olması bile sacma.mesleki bilgisi bile yok...

  • KARTALAĞABEYLİ09 Şubat 2016 11:57

    bu haber as para gas..olaki elektirik kesintileri devam ederse asparagas olduğunun kanıtı ve siyasetin herdaim yalanları bır kez daha kanıtlanmış olacak..