E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEnerji devleri Las Vegas’ta buluşuyor---

Enerji devleri Las Vegas’ta buluşuyor

Enerji devleri Las Vegas’ta buluşuyor
03 Eylül 2015 - 14:16 borsagundem.com

“Enerji Sektörünün Geleceği” zirvesinin tarihi açıklandı: 8-10 Şubat

Günümüzün en önemli sektörü haline gelen enerji konusunda dünyanın önde gelen zirvesi “Future of The Energy Summit” (Enerji Sektörünün Geleceği Zirvesi) 8-10 Şubat tarihleri arasında ABD’nin en önemli uluslararası ticaret ve fuarlar şehri olan Las Vegas’ta gerçekleşecek.

Toplam 3 gün sürecek olan seminer ve panel oturumlarda tüm katılımcılar ABD’deki ekonomi ve enerji bağlantılı devlet kurumları yetkilileri ile bir araya gelecek ve teknoloji ortaklığı, ileri teknoloji işbirliği, ar-ge ortaklıkları, kadro eğitim işbirlikleri, ileri teknoloji servis ya da imalat işbirliği protokol anlaşmaları gibi fırsatlara sahip olacaklar.
 
Global Enerji başlığı altında hemen hemen her türlü diğer sektöre bir şekilde bağlantı oluşturulabileceği için, üniversiteler ve diğer eğitim kurumları, havacılık sektörü (ileri teknoloji İHA ve sensor sistemleri ile enerji ve doğalgaz / petrol boru hatlarının kontrolleri ve data toplanması, vb.) tarım sektörü (ileri teknoloji sera tarımcılığı), su işleri ve su işleri çözümleri (güneş enerjisi ya da jeotermal enerji gibi yöntemler ile su pompalama çözümleri, Akıllı Su ve Kanalizasyon çözümleri vb.), ulaşım ve taşımacılık sektörü (Maglev son nesil hızlı tren teknolojileri ve uygulama imkanları, elektrikli taşıtlar, şarj istasyonları) gibi diğer sektörler de bu seminerler dizisine katılımdan asgari ölçüde yararlanabileceği gibi, enerji depolama sistemleri (otomotiv, kentsel) ve akıllı şebekeler  hakkında da geniş bilgi alma imkanı sunmakta.
 
İŞTE ZİRVE PROGRAMI
 
3 gün sürecek olan zirvenin programı aşağıdaki gibidir.
 
1. GÜN: Geleceğin taşımacılığı, son nesil MAGLEV hızlı raylı sistemler, elektrikli taşıtlar (teknoloji ve imalat imkanları, 3D yazılım teknolojileri ve yakın gelecekte otomativ yan sanayide uygulamaları, ileri teknoloji enerji depolama uygulamaları, teknoloji geliştirme çalışmaları), elektrik dağıtım şebeke sistemleri, akıllı şebekelerin oluşturulması ve yan sanayi fırsatları.

2. GÜN: Yenilenebilir enerji kategorileri, ileri teknoloji güneş enerjisi uygulamaları ve enerji verimliliğini yükseltme uygulamaları, nano-teknoloji biliminin enerji uygulamalarındaki yeri, bio-dizel üretim fabrikaları ve teknolojileri, jeotermal enerji üretimi ve gelecekteki uygulamaları.

3. GÜN: Su ve gelecekteki su problemleri için çözümler. Yeni teknolojiler ile içme suyu arıtma sistemleri, su dağıtımı ve enerji ilişkisi, akıllı şebekelere bağlantılar ile dağıtım, kalite kontrol, arıtma, atık su değerlendirme yöntemleri alanlarında inovatif çözümler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)