E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​‘Engel’siz alışveriş yaptıracaklar---

​‘Engel’siz alışveriş yaptıracaklar

​‘Engel’siz alışveriş yaptıracaklar
26 Mayıs 2015 - 04:48 borsagundem.com

ArmoniPark Genel Müdürü Genç, alışveriş merkezlerini, tüm engelli ziyaretçilere uygun kriterlerde yenilediklerini söyledi

ArenaPark ve Kayseri Park ile birlikte konut sektöründe Avrupa Konutları ile marka olan Artaş Grubu bünyesindeki ArmoniPark’ın Genel Müdürü Emir Genç, alışveriş merkezlerini görme, işitme, zihinsel ve fiziksel gibi tüm engelli ziyaretçilere uygun kriterlerde yenilediklerini söyledi. Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberine göre Genç, bu proje için özel danışmanlık aldıklarını belirtti.

Artaş AVM’ler Grubu Koordinatörü ve ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç da bu konuya büyük önem verdiklerini, ArenaPark ve Kayseri Park’ı da 7 Temmuz’a kadar uyumlu hale getirecekleri anlattı. Erkoç, “Kayseri Park’ta 85 bin, Arena Park’ta 150 bin euroluk yatırım yapacağız. Yasa yürürlüğe girmeden iki AVM’mizi de yetiştireceğiz” dedi.

ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park’ta ayda 2.5 milyon, yılda 30 milyon kişiyi ağırladıklarını kaydeden Erkoç, “Artaş Grubu, ortağı olduğu Carousel ve Vadi İstanbul AVM ile birlikte şu anda yaklaşık 200 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. Önümüzdeki 5 yılda bu rakamı 350 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Rakipler için ‘kaynana evi’

Kayseri Park Genel Müdürü Taner Aydın ise ziyaretçi profillerinin Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu anlattı. Aydın, şu bilgileri verdi: “Kiralanabilir alanda kişi başına düşen alışveriş miktarı yüzdesi Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde. Kayseri Park, yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet veriyor. Kayserililer bizi anne evi, rakiplerimizi kaynana evi olarak nitelendiriyor.”
 
Sektör haline geldi

Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde 2005’te çıkan, temmuz ayı başında da uygulamaya girecek olan yasayla, toplu taşıma araçları ve bütün kamu alanları engellilere uygun hale getirilecek. 
Bu yönde yapılan hazırlıklar, engellilere yönelik ekosistemi bir sektör haline dönüştürdü. Engelli erişebilirlik olarak adlandırılan sektör, giderek büyüyor ve bu yönde hizmet veren danışmanlık şirketlerinin sayısı da hızla artıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)