E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Cami duvarına pisliyorlar---

Erdoğan: Cami duvarına pisliyorlar

Erdoğan: Cami duvarına pisliyorlar
04 Mayıs 2015 - 14:17 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te BDP'yi eleştiren sözler söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Siirt’te konuştu. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Kenan Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor” sözlerine çok ağır cevap verdi. Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kur'an ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an’ın yerinin ne olduğu malum" dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:  

Az önce milli eğitim bakanımız, milli eğitimle ilgili olanları ifade etti. Ben tekrar ifade edeceğim. Toplam 33 trilyon yatırım bedeli olan bu eğitim kurumlarının bir kısmı ayrıca hayırseverlerimizin desteğiyle inşa edildi. Hepsini tebrik ediyorum.

Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var.  

ZAT BENİMLE İLGİLİ BİR İFADE KULLANMIŞ

Ana muhalefetin başındaki zat benimle ilgili dün bir ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirt'ten Kayseri'ye Kayserili kardeşlerim cumhurbaşkanlarını iyi tanır.

Diyor ki nerede ne konuşacağını da bilmiyor. Cumhurbaşkanı diyor, “Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor” diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kur'an ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an’ın yerinin ne olduğu malum. 

"DİYANET İŞLERİNİ KAPATACAĞIZ" DİYOR

Beyefendi nereden buraya geldi? Hani ben dedim ya, diyanet işleri başkanlığı Kürtçe kuran meali yayınladı dedim ya, bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı? Biz ülkemizde her dilde inşallah diyanet işleri başkanlığımız biraz sonra anlatacağım, bu da Kürtçe kuran meali. Bunu da niye söylüyorum. Malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor? Maalesef çok ilginç. "Diyanet işlerini kapatacağız" diyor. 

Yahu bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladılar. İstismarsa istismarını yapıyorlar. Her türlü yol bunlarda var. Ve birisi ana muhalefet diyor ki imam hatipleri kapatacağım. Dün Kayseri'de diyor ki hayır ben öyle demedim. ,

BİR DEFA O YETKİYİ SEN NEREDEN ALIYORSUN?

Ne dedin? 1+8+4. Bir cumhurbaşkanı olarak bana yanlışları düzeltmek düşer. Bir defa o yetkiyi sen nereden alıyorsun? Milletin verdiği yetkiyle bu parlamentodan 12 yıllık zorunlu eğitim geçti ve imam hatiplerin meslek liselerinin önündeki engeller kaldırıldı. Siz orta kısmı kapattınız ve imam hatiplerin sayısı öğrenci sayısı 60 bine düşmüştü, şimdi bir milyona çıkınca rahatsız oldular.

ÇIKMIŞ NE DİYOR, BAKIN ÇOK ENTERESAN

Hani özgürlüklerden yanaydınız? Niye rahatsız oluyorsunuz? Anne baba nereye gönderirse bırak göndersin, karışma. Terör destekli olan siyasi parti, benim inançlı Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. Şimdi ben buradan inançlı inançsız Kürt kardeşlerime sesleniyorum, 7 Haziran’da bu oyunu bozun. Çıkmış ne diyor, bakın çok enteresan.

BUNLARA DERS GEREKMİYOR MU? 

“Taksim bizim Kâbe’mizdir” diyor. Bizim Kâbemiz bellidir. Kabe, Arap’ın olsun bize Taksim yeter diyorlar. Bunlara ders gerekmiyor mu? Bizim dersimiz sandıkta, tarafım ama ben milletin tarafındayım. 

Milletin inancına eğitimine hatta kılığına kıyafetine düşman bir anlayış bu millete yıllarca kan kusturdu. 

İNANIN ARALARINDA ZERRE KADAR FARK YOK

70 yıl önce ne dayatılıyordu? Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter deniyordu. Zihniyet aynı. Bunlar aynı faşist kafanın farklı tezahürleri. İnanın aralarında zerre kadar fark yok. Tek parti CHP’si bu milleti inancından medeniyetinden kopartıp, kendi ideolojik saplantılarına uygun toplum inşa etmeye çalışıyordu. Onun taklitçisi parti de benim Kürt kardeşlerimi inancından medeniyetinden kopartıp, kendi saplantılarının esiri haline dönüştürmek istiyor. Bölgede pek çok imam, din görevlisi bölücü örgüt tarafından saldırıya uğradı.  Kuran kursuna saldırdılar, okulları yaktılar, pansiyonları yaktılar. Bunların yandaşları istanbul’da sırf sakalından dolayı insanlara saldırdı. İş yerlerini araçlarını taşladı. Kendilerinin kimsenin inancına kesinlikle saygı diye bir derdi yoktur.

HANİ SEN KÜRTTÜN?

Geçenlerde bir muhtarımızı öldürdüler değil mi? Buyurun, şu anda her şey tespit edilmiş vaziyette. Yardım yataklık yapanlar belli. İş takip ediliyor. Hani sen Kürttün? Niye bir Kürt muhtar kardeşimizi vuruyorsun, öldürüyorsun? Soruyorum. 

SİZ SELAHADDİN EYYUBİ’NİN TORUNLARISINIZ

TRT Kürdi kanalından mevcut durumda Kürtçe mevlit okunabiliyor. Artık diyanet işleri başkanlığımız, cami cemaatini kontrol altında tutmak için değil, onlara hizmet etmek için çalışıyor. Bunu da en iyi islama samimiyetle sadakatle sarılmış olan bölgedeki kardeşlerim bilir. Kürt kardeşlerimin İslam'a hizmetleri, ibadetlerine olan bağlılıklarıyla sınırla değil. Siz Selahaddin Eyyubi’nin torunlarısınız. 

BUGÜN TÜRKİYE’DE BOKO HARAM GİBİ, DAEŞ GİBİ ÖRGÜTLER...

Geçmişte devletin bu kurumları yok etme projesini, bugün bölücü örgüt adına maalesef adım adım hayata geçirenler var. Bugün Türkiye’de Boko Haram gibi, Daeş gibi örgütler faaliyet gösteremiyorsa en büyük pay dinayet işleri başkanlığımızındır. Ülkemizde mezhep çatışması tutmuyorsa, bunda diyanet’in büyük rolü var. Bütün bunlarla beraber bugün atmamız gereken en önemli adım ne diyor Siirt’li İbrahim Hakkı hazretleri. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asabi04 Mayıs 2015 18:41

    caminin duvarı mı kalmış, din tüccarları çalmışlar ne var ne yok

  • haklı04 Mayıs 2015 17:20

    yeter artık bee diyen kardeşim sevgiler, ne doğru söylemişsiniz

  • yeter artık bee04 Mayıs 2015 17:09

    senin yüzünden şu 13 yıllık dönemde din ne kadar darbe aldı milletin kafasında dine saygı kalmadı dini ibadetlerini yapan gerçek müslüman halka bile saygı kalmadı.millet hacı hoca takımıyla iş yapacaksa iki kere düşünmeye başladı.bunların hepsi senin yüzünden bu kadar din istismar edilir mi yaa.şu ülkenin başına gelip de dine senin kadar zarar veren olmamıştır.din istismarcısı seni!!!

  • alevi kardeş04 Mayıs 2015 16:23

    Alevi kardeş, kişilerin hatalarını islama ve kurana maletme. Evrensel ahlak değerlerini kim oluşturdu sanırsın? tabi ki Allahın seçtiği bize doğru yolu gösteren peygamberler. Öğrendiğiniz herşey Allahın ilmi ve kelamıdır

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM04 Mayıs 2015 16:03

    TÜRBAN-CAMİ-KURAN-DİYANET-MİYANET SOSLU—BAKARA-MAKARA-MAKARNA FANTAZİLİ BİR ZİHNİYET HÜZÜN GÖZYAŞI GETİRİR..HEPBANA HEP BANA YUKARI BAKSANA RABENA DİYENLERLE YANYANA İSEN DİKKAT ET CEBİNE VE CÜZDANINA SAHİP ÇIK YOKSA DİKKATBAĞIRIRMAK ZORUNDA KALIRSIN..

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM04 Mayıs 2015 16:03

    ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM.OKUNACAK ENYÜCE KİTAP İNSANDIR.BENİM KUTSAL KİTABIM İNSANDIR.BENİM KABEM İNSANDIR.

  • yalanlar04 Mayıs 2015 15:53

    bu adamlara oy verme millet, ülkeyi kendi çiftliklerine çevirdiler. bu ülkede sadece akp ye oy verenler oturmuyor, bu ülkede sadece menfaat için siyaset yapanlar oturmuyor. her çeşit insan var.

  • hakkı04 Mayıs 2015 14:55

    bir insan göz göre göre yalan söylermi.tek amacı var ülke insanını birbirine düşürmek.

  • vato04 Mayıs 2015 14:50

    Bu gün apartmandan dırrrrrrt diye çirkin gürültülü bir ses geliyordu, herhalde yandaki komşu yine tadilat yaptırıyor zannettim.Meğerse tv de trt nin haber kanalı açık kalmış,malum miting yayınlanıyormuş..

  • ERMAN04 Mayıs 2015 14:36

    YAZIK BU ÜLKEYE CUMHURBAŞKANI DEĞİL DE AKP GENEL BAŞKANI GİBİ.HANİ CUMHURUN BAŞI BAĞIMSIZDI. KANUNLARI HİÇE SAYMAK MODA OLDU.