E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan istenmeyen adam ilan edildi---

Erdoğan istenmeyen adam ilan edildi

Erdoğan istenmeyen adam ilan edildi
28 Mart 2015 - 17:05 borsagundem.com

İran Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Hakikatpur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran gezisini iptal edilmesini istedi

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek günlerde İran’a yapmayı planladığı ziyaretin iptal edilmesini istedi.

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı’na konuşan Hakikatpur, "Erdoğan’ın İran karşıtı sözlerinin ardından Tahran’a yapacağı ziyaretin herhangi bir getirisi olmayacak, bu yüzden ertelenmeli" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sözlerini geri almasını ve davranışlarını gözden geçirmesini isteyen İranlı milletvekili, "İran’ın Yemen’in içişlerine müdahale ettiğine dair Erdoğan’ın kullandığı ifadeler boş, çünkü Türkiye DAİŞ gibi terör örgütlerini desteklemekle suçlanıyor" yorumunda bulundu.

TÜRKİYE’YE SERT CEVAP VERİLMELİ

Mansur Hakikatpur, Fars Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadelerin İran için "hazmedilebilir" olmadığını söyledi.

Hakikatpur, "Dışişleri Bakanlığı bir an önce Erdoğan’ın bu müdahaleci ifadelerine sert cevap vermeli" diye konuştu.

BURUCERDİ: TÜRKİYE İYİ YOLDA DEĞİL

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran’ı eleştiren ifadelerini değerlendirerek, Türkiye’nin doğru bir yolda olmadığı ileri sürdü.

İran basınına konuşan Burucerdi, “Türkiye’nin son yıllarda izlediği politikayı bir zincir olarak düşünürsek bu zincirin birçok halkasında Ankara başarısızlığa uğramıştır. Suriye, bunun en açık örneklerinden biridir. Ankara, Suriye yönetiminin değişmesini isterken yenilgiye uğradı. Irak’ta da benzer bir durumla karşılaştı” diye konuştu. 

Burucerdi, “Türkiye Cumhurbaşkanı İran’ın Şia egemenliği peşinde olduğunu söylüyor. Bu kesinlikle yanlış bir ifadedir” değerlendirmesinde  bulundu.

Alaeddin Burucerdi, Türkiye’nin doğru olmayan bir yolda bulunduğunu iddia ederek, “Ankara’dan bunu değiştirmesini umut ediyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır29 Mart 2015 00:24

    İran iran iran demeyi bırak ülkenin cumhurbaşkanına sahip çık iranı desteklemek ne ayaksınız

  • VaTaNDaS29 Mart 2015 00:24

    Pardon ama biz Yemen deki olaylara neden bu kadar müdahil oluyoruz? Ne işimiz var Yemen iç savaşıyla.. Dünyada olup biten her olayda illaki bir tarafı seçmek zorunda mıyız? Hele hele arapların tarafını seçmek bize ne kazandırır? Yoksa gündem değiştirmek için malzememi yapılıyor??

  • havva usta29 Mart 2015 00:13

    Ülke çıkarları neyi gerektiriyorsa Erdoğan onu yapıyor.

  • Sütçü Ramiz28 Mart 2015 22:21

    Orta doğuda sanırım tek dostumuz İsrail olacak oda bizi istediği gibi politikalarını yürüttüğümüz içindir herkezle kavgacı bir zihniyet bize çok şeyler kaybettirdi Libya da Türkleri istemiyorlar Suriye İran ırak mısır aynı şekilde Türk düşmanı niye önceden saygıyla bakanlar şimdi nefretle bakıyorlar şapkayı alıp düşünmek lazım

  • Yurttaş28 Mart 2015 21:56

    Keşke Erdoğan ın kardeşim dediği Suudiler İran kadar onurlu olabillselerdi...

  • Vatandaş28 Mart 2015 21:50

    Erdoğan ın yanlış tutumu ülkemizi her geçen gün yanlızlığa itmektedir....

  • antalya28 Mart 2015 21:44

    biraksınlar edebiyat yapmayı antalyada alışveriş merkezlerinde mal bırakmadılar öyleki buun kendime gömlek almak için magzada ödemek yapmak için kasada iranlılarla kavga ettim bunlar mümkünse gelmesin

  • Cengiz28 Mart 2015 20:07

    "Dün dündür.Bu gün bugündür".RTE hak ettiği yanıtı henüz alamadı.Yakında herhalde alır.

  • azad28 Mart 2015 19:49

    Cumhurbaskani ne derse doğrudur ve Turkiyenin tek sesli duşunmesidir

  • ADALI28 Mart 2015 19:37

    Pis iranlilar eski adiyla adi persler

  • mali28 Mart 2015 19:14

    İran Orta Doğu'da başka ülkelerin de olduğunu kabul etmeli. Yayılmacı şii politikası bölgenin barış ve kalkınmasına katkı sağlamaz. İlişkiler karşılık kazanç güven ve insanların mutluluğu üzerine kurulmalı.

  • hakan28 Mart 2015 18:49

    tayyyip bey cok dogru soyledi iranin isine gelmedi simdi saldiriyolar suclu pisikolojisi olabilir buyuk turkiye gucludur

  • ERKAN SARIKAYA28 Mart 2015 18:18

    ONLARIN ÇAPI DEĞİL BU KELİMEYİ KULLANMAK TC.HERTÜRLÜ OYNAR İRANLA SABRIMIZI TAŞIRMA EY DÜNYA

  • ender28 Mart 2015 18:07

    Hiç yoktan,İranı da küstürdük.

  • .28 Mart 2015 17:47

    iran vatandaslarini da gondermesinler.

  • memet28 Mart 2015 17:25

    saçmalık