E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan o sözlerle kimi kastetti?---

Erdoğan o sözlerle kimi kastetti?

Erdoğan o sözlerle kimi kastetti?
29 Temmuz 2015 - 10:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün kullandığı bir cümle Anka kulislerinde tartışıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Terör örgütünü kendi arkasında gösterenler, ‘Sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz’ diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidir” sözleri, Ankara kulislerinde “Cumhurbaşkanı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı kastetti” şeklinde yorumlandı.

Yüksekdağ, 19 Temmuz’da Kobani’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından şunları söylemişti: “Partimiz için ‘Sırtını terör örgütüne dayayan HDP’ diyorlar. Biz sırtımızı Rojava’ya, Kobani’ye, IŞİD adını verdiğiniz o çeteye karşı mücadele edenlere, Kobani’de ve Grisipi’de (Telabyad) insanlığın soyluluk değerlerini yere düşürmeyenlere yaslıyoruz. Sırtımızı YPJ’ye, YPG’ye ve PYD’ye yaslıyoruz, bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz.”

İŞTE ERDOĞAN'IN BAHSETTİĞİ O MADDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’yle ilgili tartışmalara dair “Parti kapatılmasını doğru bulmuyorum ama partinin yöneticileri bu işin bedelini ödemeli” diyerek Anayasa’nın 14. maddesini işaret etti. O madde şöyle: “Anayasa’da yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz. Anayasa hükümlerinden hiçbiri, devlete veya kişilere, Anayasa’yla tanınan temel hak ve hürriyetlerin yok edilmesini veya Anayasa’da belirtilenden daha geniş şekilde sınırlandırılmasını amaçlayan bir faaliyette bulunmayı mümkün kılacak şekilde yorumlanamaz. Bu hükümlere aykırı faaliyette bulunanlar hakkında uygulanacak müeyyideler, kanunla düzenlenir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277229 Temmuz 2015 10:59

    Yıllardır ESEDe karşı Kürt devleti kurmak için terör eylemleri yapan PYD bugün ESED le birlikte Özgür suriye ordusuna ve sünni Müslümanlara karşı mücadele ediyor.Öyle tahmin ediyorum ki IŞİD ile de danışıklı döğüş yapıyor.Bizdeki HDP ise asla özgürlükçü ve demokratik değil.ESED den daha beterdirler

  • hasan 29 Temmuz 2015 10:39

    hdp beş para etmazmişsin yazık sana vrdiğimiz oylara

  • SEÇMEN29 Temmuz 2015 10:36

    herkes bedel ödemeli elbette,HDP kadar yiğitseniz dokunulmazlıkları kaldırın,

  • DEFANS29 Temmuz 2015 10:35

    SENİN VE AKP LİLERİN HİÇ BİR ŞEY SÖYLEMEYE HAKKI YOK.uTANMALISINIZ..pkk YA ZEMİN HAZIRLASINIZ.uYUŞTURUCU SATIP GENÇLİĞİMİZİ MAHVETMELERİNE İZİN VERDİNİZ.ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN..HEPSİNİ PALAZLANDIRDINIZ,TV LERDE BİRAZ VATANSEVERİN KONUŞMASINI DAHİ HAZMEDEEMDİNİZ.