E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan Putin'e seslendi!---

Erdoğan Putin'e seslendi!

Erdoğan Putin'e seslendi!
27 Kasım 2015 - 14:07 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayburt'ta toplu açılış töreninde Rusya krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının kasıtlı olarak düşürülmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'ya çok samimi olarak, ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt’ta toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, 7 Haziran’dan sonra belirsizlik ortamına girince birileri meydanın boş olduğunu sanıp ortalığı yakıp yıktı. Devleti yok farzedeceksin, yok öyle şey. Gereken cevabı aldılar, almaya devam edecekler. Bölücü terör örgütü ve paralel yapıyla mücadele ediyoruz.

"DAHA SONRA RUSYA'YA AİT OLDUĞU ANLAŞILDI"

Sınırımızı ihlal eden bir savaş uçağı F-16’larımız tarafından vuruldu. 5 dakikada 10 kez Suriye hava sahasında yapılan uyarılara rağmen sınırımıza doğru gelen uçakların milliyeti belli değildi. İkazlara rağmen geldi ve sınırımıza girdi. İki F-16 uçağımız düşürdü. Daha sonra bu uçağın Rusya’ya ait olduğu anlaşıldı. Angajman kurallarımızı tüm dünyaya ilan etmiştik.

"PUTIN'E DAVETSİZ MİSAFİRLİK OLMAZ DEDİM"

3-4 Ekim’de iki kez sınır ihlali yapıldı. Bu üçüncü ihlal oldu. Ben daha önce Putin’i aradım, bunlar ‘çirkin gelişmeler’ dedim. G-20’de Putin ile konuştuk. ‘Bunu misafirlik olarak kabul edeceksiniz’ dedi. Ben de ‘davetsiz misafirlik’ olmaz dedim.

Şu anda Rusya orada. Biz defalarca söyledik, sizin orada ne işiniz var? Neymiş, Suriye rejimi davet etmiş. Şu anda gayrimeşru bir devlet var Suriye'de. Siz her davete icabet etmeye mecbur musunuz? 380 bin insanı öldüren bir katil Esed var, bunun davetine icabet etmeye mecbur musunuz? Her türlü desteği veriyorsunuz. Devlet terörü estiren böyle bir insana böyle bir desteğin verilmesi meşru mudur?

"KASITLI OLARAK DÜŞÜRÜLMEDİ"

Son olarak Rusya Devlet Başkanı'nın dün akşam Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamalar asla kabul edilebilir değildir. Türkiye kasıtlı olarak Rus savaş uçağını düşürmüş değildir. Bu olay sınır ihlaline verilen otomatik bir tepkiden ibarettir, angajman kurallarının uygulanmasıdır.

DAİŞ’e verilen bir mücadeleniz olmamıştır. DAİŞ rejimle ortak çalışan bir terör örgütüdür. DAİŞ’le mücadele veren Türkiye’dir.

"TERÖR ÖRGÜTÜNDEN PETROL ALACAK KADAR HAYSİYETSİZ DEĞİLİZ"

Türkiye DAİŞ’ten petrol almıyor. Tam aksine Rus şirketlerinin Suriye rejimine petrol sattığı belgelendi. Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz, bunu böyle bilesiniz. Bize bu iftirayı atanlar, bilsinler ki müfteri sıfatını sahiplenmişlerdir.

Muhalefet, Rusya’nın yerine alıyor. Bu nasıl bir siyaset?

"PETROL TAŞIYAN TIR" İDDİASI

Sayın Putin petrol taşıyan TIR'lardan bahsediyor. Dedikoduyla dış politika yapılmaz. Sayın Putin'e yakışmaz.

"İDDİALARINI İSPATLAMA MÜKELLEFİYETİ VAR"

Kendilerinden olayın olduğu gün randevu talebinde bulundum, telefonla görüşelim istedim. O günden bugüne dönmediler. Şimdi Paris'te İklim Değişikliği Zirvesi var. Zannediyorum kendileri de oraya gelecek, orada da bunları oturup konuşabiliriz, değerlendirebiliriz.

Biz, Rus savaş uçaklarının sınırlarımızı ihlal ettiğini radar görüntüleriyle, ses kayıtlarıyla tüm dünyaya duyurduk. Bu konuda Türkiye'nin haklı olduğu tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Rusya'nın da iddialarını bu şekilde ispatlama mükellefiyeti vardır, aksi takdirde Türkiye'ye yapılan bu ağır ve haksız itham yüzünden Rusya, yalancı durumuna düşecektir.

"RUSYA ATEŞLE OYNAMASIN"

Sayın Putin, 'kim terörizme çifte standart uyguluyorsa, ateşle oynuyordur' diyor. Bu söze ben sonuna kadar katılıyorum. Doğru. Suriye'de 380 bin cana mal olan, devlet terörü uygulayan Esed rejimine destek olmak, evet o da ateşle oynamaktır. DAİŞ'le mücadele bahanesiyle uluslararası meşruiyeti olan muhalifleri vurmak, evet ateşle oynamaktır. Türkiye'nin haklılığının tüm dünya tarafından kabul edildiği bir hadiseyi bahane ederek, bize olmadık ithamlarda bulunmak, meseleyi vatandaşlarımıza ki bir fuara katılmak için Rusya'ya giden vatandaşlarımıza eziyete vardırmak, evet ateşle oynamaktır. Bölgede ticari faaliyet veya insani yardım amaçlı olarak bulunabilecek tırları sorumsuz bir şekilde vurmak, evet ateşle oynamaktır. Rusya'ya çok samimi olarak, ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz.

Rusya'nın uçak meselesini bahane ederek, Suriye'deki askeri bağlarını güçlendirmesinin gerisindeki kurnazlığı da görmüyor değiliz.

'SIRTIMIZDAN BIÇAKLANDIK' YANITI

Sayın Putin 'Sırtımızdan bıçaklandık' diyor. Bu millet bugüne kadar hiçkimseyi sırtından bıçaklamamıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nutukçu27 Kasım 2015 15:49

    meydanlardan konuşarak dış politika yapılır mı ? türkiyede yapılır yapılırsa sonuçları da görülür.

  • fuat27 Kasım 2015 15:44

    bazıları dost ülke diye bir cümle israf ediyor. şöyle söyleyeyim dost ülke yoktur çıkarları doğrultusunda iyi ilişkiler kurulan ülkeler vardır çıkarların ters düşer ilişkilerin bozulur sonra tekrar düzelir. ticarette de öyledir dostluk arkadaşlık ayrı ticaret ayrı derler. bir azerbaycan dost ülke diye biliriz fakat o ülkenin çıkarlarının tersine bir hareket edersin o zaman "biz dost biliyorduk bunları yahu" diye şaşırırsın. bu işler böyledir suriye amerika rusya iran hiç bir zaman dost ülke değildir bizim için vesselam. bu sebeple etrafımızda dost ülke kalmadı saçmalığını bırakın!

  • dikkat27 Kasım 2015 14:57

    bu suriye işi fazla uzadı suriye bölünürse türkiyeye yansıması olur türkiye önce buna kafa yorsun esed gitsin demekle olmaz yerine kim gelecek bugün suriyeyi birleştirip yönetecek biri var mı ? kim yönetecek suriyeyi böyle dış politika yürütülmez hep reaktif ve el alemin peşine takılıp gidiyor türkiye kandırdılar yine bizim uyanıkları şimdi de rusya ile dalaştırıyorlar çevrede dost ülke kalmadı rusya da tuzağa düşmek üzere, türkiye iran ve rusya oturup anlaşmalıdır

  • cezmi27 Kasım 2015 14:53

    reyiz gözümüze girdin vallaha. yıllardır tc'nin pısırık ezik büzük görüntüsünü değiştirdin artık eski türkiye olmadığımızı hissettirdik. ama içerde dost düşman öğrenmiş olduk iyice.