E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Rusya'nın iddiasına gülüyorum---

Erdoğan: Rusya'nın iddiasına gülüyorum

Erdoğan: Rusya'nın iddiasına gülüyorum
06 Şubat 2016 - 02:26 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı "Türkiye Suriye'de askeri harekat hazırlığında" iddiası için "Gülerek karşılıyorum. Ruslar öldürdükleri insanların hesabını versin" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'nın, Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekat hazırlığı içerisinde bulunduğuna yönelik" iddialarına ilişkin, "Rusya'nın bu yaklaşım tarzını gülerek karşılıyorum. Önce Rusya şu an Suriye sınırları içerisindeki öldürmüş olduğu insanların hesabını vermesi lazım, rejim ile iş birliği halinde öldürdükleri insan sayısı 400 bine ulaştı. Şu anda Rusya, Suriye içerisinde bir işgal hareketi halindedir" dedi.

Erdoğan, Ekvador gezisi sonrası uğradığı Senegal'de Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ile düzenlediği ortak basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Avrupa Birliği'nin göç sorunuyla baş etmekte sorun yaşadığını ifade ederek, bu konuda Türkiye'nin üstleneceği rolleri sorması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Suriye'den Türkiye'ye 2 milyon 700 bin mültecinin geldiğini belirtti.

Irak'tan ise 170 bin kişinin ülkeye geldiğine işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin belediye ve sivil toplum kuruluşlarının harcamaların dışında şu ana kadar devlet bütçesinden mülteciler için 9 milyar dolar harcadığını kaydetti.

'Rusya, Suriye rejimi yakıyor, yıkıyor, vuruyor'

Birleşmiş Milletler Mülteciler Konseyinden Türkiye'ye şu ana kadar sadece 455 milyon dolar destek verildiğini aktaran Erdoğan, "Biz şu anda da yine gelen mültecileri almaya devam ediyoruz. Rusya, Suriye rejimi yakıyor, yıkıyor, vuruyor. Biz ise hala bu insanlara bakmak için onlara yardım etmek için kabul ediyoruz. Bütün kamplarımızda onları desteklemeye devam ediyoruz. Şu anda kamplarımızdaki mültecilerin sayısı, 280 bin. 280 binin dışındakiler ise çeşitli şehirlerimizde iskan ediliyorlar. Hükümetimiz şu an bütün bu mültecilere karşı onları nasıl istihdam edebiliriz, buna yönelik bazı çalışmalar yapıyor. Dünyada bu şekilde başka bir ülke yok" diye konuştu.

'Rusya, Suriye içerisinde bir işgal hareketi halinde'

"Rusya'nın Türkiye'yi, Suriye'ye karşı askeri bir hareket hazırlığında bulunmakla suçladığının" anımsatılması üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Öncelikle tabii biz, şu anda Rusya'nın bu yaklaşım tarzını gülerek karşılıyorum. Önce Rusya şu an Suriye sınırları içerisindeki öldürmüş olduğu insanların hesabını vermesi lazım. Rejim ile iş birliği halinde öldürdükleri insan sayısı, 400 bine ulaştı. Şu anda Rusya, Suriye içerisinde bir işgal hareketi halindedir. Partus'ta deniz üssüyle, Lazkiye'de hava üssüyle, adeta Esed'e butik bir devlet kurma gayretinin içerisindedir. Çünkü Esed şu anda Suriye'de aslında bitmiştir. DAİŞ terör örgütü, diğer örgütler, Suriye'yi paylaşmış durumda. Türkiye'ye gelince, Türkiye şu anda tehdit altındandır. Bizim Suriye'ye 911 kilometre sınırımız var. Rusya'nın sınırı mı var, İran'ın sınırı mı var? Onlar, orada ne yapıyor? Söyledikleri şey şu 'bizi Esed çağırdı.' Her davete icabet edilmez. Çünkü orada devlet terörü estiren bir Esed vardır. Zalimdir, katildir. Onlara destek veren de o suça ortaktır."



SENEGAL'E 3 SAATLİK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile TSİ 11.15'te Senegal'in başkenti Dakar'a geldi.

Erdoğan’ı, Leopold Sedar Senghor Havalimanı'nda Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Başbakan Muhammed Bun Abdullah Dionne, İçişleri Bakanı Abdoulaye Daouda Diallo, Dışişleri Bakanı Mankeur Ndiaye, Turizm Bakanı Maimouna Ndoye Seck, Genelkurmay Başkanı Augustin Tine, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı ve büyükelçilik personeli resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tören kıtasını selamlamasının ardından, iki ülke milli marşları çalındı. Erdoğan ve Sall daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmek üzere şeref salonuna geçti.

Erdoğan, Senegal'deki temaslarının ardından özel uçak "TUR" ile TSİ 14.00'de Türkiye'ye hareket etti.

Senegal ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)