E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Akıncı'dan ortak açıklama---

Erdoğan ve Akıncı'dan ortak açıklama

Erdoğan ve Akıncı'dan ortak açıklama
06 Mayıs 2015 - 20:19 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile birlikte basın mensuplarına açıklamalar da bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Rum tarafının da işi yokuşa sürmekten vazgeçmesi ve bu yönde samimi çaba göstermesi gerekmektedir. Bunun gerçekleşmesi halinde biz, 2015 yılının Kıbrıs'ta çözüm yılı olabileceğine inanıyoruz" dedi

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.  Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Akıncı, ortak basın toplantısı düzenledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Kuzey Kıbrıs'ta birlik, beraberlik kazandı. Her türlü iyi niyetli çabaya destek vereceğiz.
Sadece Türk tarafının gayretleriyle, öz verisiyle sonuç almak mümkün değildir. Şimdiye kadar Kıbrıslı kardeşlerimiz, bu noktada her türlü gayreti göstermiş, güçlü irade koymuş ve çözümü isteyen taraf olduklarını açıkça ispat etmişlerdir.

Artık Rum tarafının da işi yokuşa sürmekten vazgeçmesi ve bu yönde samimi çaba göstermesi gerekmektedir. Bunun gerçekleşmesi halinde biz, 2015 yılının Kıbrıs'ta çözüm yılı olabileceğine inanıyoruz.

Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm, yalnızca adadaki tarafların değil Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm uluslararası toplumun da çıkarınadır. Bu noktada Yunanistan'ın da bizimle çabalarını birleştirmesi ve çözüm yolunun açılması için gerekli katkıyı sağlaması gerekiyor. Yunanistan'ı bu yönde teşvik etmeye devam edeceğiz.

Akıncı şunları söyledi:

Kıbrıs sorununda önemli bir eşiğe geldik. 1963'ten beri Kıbrıs Türk toplumu dışlanmıştır. Müzakere sürecini başarıya götürmek için uğraşacağız. Ben bir sihirbaz değilim, çözüm ancak ortak akılla olur. 
Doğalgaz kavga unsuru yerine uzlaştırıcı olabilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Budaklı06 Mayıs 2015 21:37

    Birleşmeleri için hiç bir neden yok kuzey güney gül gibi geçinip gidiyorlar.Bence birleşmeden ziyade ticareti artırsınlar , turizmi kalkındırsınlar gelsinle gitsinler kız alıp kız versinler ama iki ayrı toplum olarak yaşasınlar hatta gümrük kapılarını bile açabilirler ama ayrı ayrı iki devlet olmaları herkes için iyi olur.

  • mali06 Mayıs 2015 20:36

    Kıbrıs'ta en güzel çözüm Kıbrıs'ın Türkiye'ye bir olarak bağlanmasıdır.