E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan Bakanlar Kurulu'nu onayladı---

Erdoğan Bakanlar Kurulu'nu onayladı

Erdoğan Bakanlar Kurulu'nu onayladı
28 Ağustos 2015 - 20:25 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat 10 dakika sürdü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararı almasının ardından gözler kurulacak seçim hükümetine çevrildi. CHP ve MHP’nin hükümette yer almama kararı, MHP’li Tuğrul Türkeş’in partisinin kararına ragmen bakanlık teklifini kabul etmemes ile gelişen olaylar sonrasında şimdi gözler Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çevrildi. 

Sabah saatlerinde Başbakanlığın programında saat 17.30, Cumhurbaşkanlığının programında saat 17.45 olarak ilan edilen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin, akşam saatlerinde 18.30’da olacağı açıklandı. Davutoğlu, saat 19.08’de seçim hükümeti listesini sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na girdi. 

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık olarak 1 saat 10 dakika sürdü.

TÜRKİYE’NİN İLK SEÇİM HÜKÜMETİ

Erdoğan’ın erken seçim kararı alıp Ahmet Davutoğlu’nu Başbakan olarak atamasıyla Türkiye’de ilk kez “Geçici Seçim Hükümeti” kurulması süreci başladı. CHP’den Deniz Baykal, Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan, İlhan Kesici, Tekin Bingöl, MHP’den Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener ile HDP’den Levent Tüzel’in bakanlık tekliflerini reddettiği geçici seçim hükümetine MHP’den Tuğrul Türkeş ile HDP’den Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca “Evet” dedi. 

1 YIL DOLMADAN 2. HÜKÜMET

Geçen yıl 29 Ağustos'ta 62. Hükümeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunan Ahmet Davutoğlu, 63. Hükümeti de bu tarihin yıl dönümünden bir gün önce sunmuş oldu. 

ALİ BABACAN İLK KEZ YOK

Abdullah Gül’ün kurduğu  58. Hükümet’ten başlayarak AK Parti’nin 13 yıllık iktidarındaki bütün kabinelerde tek ortak isim olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yeni listede milletvekili olmadığı için yer alamadı. 

ÜÇ DÖNEM VEDASI 

Ali Babacan ile birlite 3. Dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinin ardından milletvekillikleri sona eren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli  ile  Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün bakanlığa veda etmesi bekleniyor.
Davutoğlu’nun, 63. Hükümetin listesini Çankaya Köşkü’nde açıklaması planlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)