E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Obama görüştü---

Erdoğan ve Obama görüştü

Erdoğan ve Obama görüştü
01 Aralık 2015 - 11:28 borsagundem.com

Cumhurbaşknı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama Paris'te görütü. Rusya krizini, DEAŞ'la mücadele ve Suriye'yi görüştü.

Fransa’da gerçekleştirilen BM İklim Değişikliği Zirvesi’ne katılmak üzere Paris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke ilişkileri, bölgesel ve küresel konuların yanı sıra Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi konusu ele alındı.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptık. Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir" dedi.
 
DAEŞ'LE MÜCADELEDE ORTAK TAVIR

 Görüşmenin ana başlığının DAEŞ terör örgütüne karşı bölgede verilen ortak mücadele olduğunu vurgulayan Erdoğan, koalisyon güçleri olarak Suriye'de verilen mücadelenin detaylarının üzerinde durduklarını söyledi.  Türkiye-Rusya arasındaki son dönemde meydana gelen gelişmelerin ele alındığını belirten Erdoğan, "Bunun bir değerlendirmesini yaptık. Buradaki derdimiz özellikle bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl bir neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler bizleri de üzmektedir. Her iki tarafa da bu zarar verir, derdimiz buradan zararla çıkmak değil, tam aksine bunu barışa dönüştürmek suretiyle bölgenin barışına katkıda bulunmaktır" ifadesini kullandı. 

VİYANA SÜRECİ RAHATLATACAK

Suriye'deki yönetimin durumunun da görüşmede ele alınan bir diğer konu olarak öne çıktığına işaret eden Erdoğan, "Özellikle Viyana Süreci olarak adını verdiğimiz çalışmaların başarılı bir neticeye kavuşturulmasıdır. Şu ana kadar memnuniyetle sürdürülen bu çalışmanın bir an önce neticeye varması inanıyorum ki bölgeye farklı bir rahatlama getirecektir" diye konuştu.
 Erdoğan, görüşmede dördüncü başlık olarak da Bayırbucak Türkmenlerinin durumunu değerlendirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge, DAİŞ'in olduğu bir bölge değil, tam tersine bizim soydaşlarımızın, akrabalarımızın olduğu bölgedir. Buranın sürekli bombalanması ve son 3 ay içerisinde burada 500'ü aşkın insanın, sivillerin son haftalarda öldürülüyor olması gerçekten dünya barışı adına üzücü gelişmelerdir. Temenni ederiz ki bunları da süratle aşmış oluruz."

OBAMA: SAVUNMA HAKKINI DESTEKLİYORUZ

​ABD Başkanı Barack Obama da görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye ile Rusya’nın nasıl bir arada çalışabileceğini ele aldıklarını belirtti. "Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz" diye konuştu. 
Erdoğan ve Obama açıklamalarının ardından, gazetecilere tokalaşarak poz verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alo01 Aralık 2015 14:18

    Obama destek cikmazsa nato dagilir ve putin bir numara olur.

  • kevnoo01 Aralık 2015 13:12

    kaç zamandır takip ediyorum ve saptadığım durum şu; C.B ne kadar samimi ve güleç görünürse görünsün obama nın yüzünden düşen bin parça, bizimkiyle konuşurken yüzü hep asık ve bizimkini pek kaale almayan bir tavır içerisinde. perde arkasında sıkıntılar var gibi...

  • kendimizi kandırmayalım01 Aralık 2015 12:11

    uzun zamandır iki lider arasında böyle bir fotoğraf yok!!