E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan ABD'ye sert tepki---

Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki

Erdoğan'dan ABD'ye sert tepki
10 Şubat 2016 - 13:44 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda muhtarlara seslendi

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 20. kez muhtarlarla buluştu.

PYD ile ilgili ABD’den gelen açıklamalara tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

Ey Amerika size kaç defa söyledik. Siz bizimle mi berabersiniz yoksa bu terör örgütü PYD, PKK ile mi berabersiniz.Ey Amerika bize ne PYD’yi ne PKK’yı tanıtabilirsiniz. Bunları biz gayet iyi biliriz, ama siz bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız.

Tanıyamadığınız için bölge kan gölü halinde. Bu nasıl ortaklık? Anlatmak mümkün değil. Defalarca anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar.

Erdoğan’ın açıklaması, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin günlük basın toplantısında yaptığı tartışmalı açıklamanın ardından geldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kirby’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin PYD ile ilişkisine işaret edip, “Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani'deki teröristler mi?" diyerek getirdiği eleştiri sorulmuştu.

Kirby, “Biz, PYD’yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz” demişti.Türkiye, PYD’yi, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olarak değerlendiriyor.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kirby’nin sözlerine dün tepki göstermişti.

Bakan, "Şimdi siz bir tane terör örgütünü terör listesine alıyorsunuz, onunla beraber olan ve başka bir yapılanma içinde olan terör örgütünü terör örgütü olarak görmüyorsunuz. Buna en hafif tabirle saflık mı diyelim, başka ne diyelim ama bu kabul edilemez" demişti.

Ardından ABD Büyükelçisi John Bass, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erciyes10 Şubat 2016 15:42

    İşit marifetlerini örtme çırpınışları

  • RECEP10 Şubat 2016 15:39

    anca atar yaparsınız. yakında şemsiye açılmayacak. açılsada çıkmayacak.

  • Bülent 10 Şubat 2016 15:39

    Bu kadarda cehalet

  • BlackEagle10 Şubat 2016 14:31

    Boşuna konuşuyorsun Erdoğan. Rusya ve ABD düşman gibi gözüküp orada bir kürt devleti kurma amacı güden iki büyük devlet. Ve ikisiyle de ters düştün.

  • Bika10 Şubat 2016 14:09

    İnsan hakları örgütlerinin yaklaşık 200 bin kişiden fazla insanın ölümünden sorumlu tuttuğu Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan El Beşir'e kefil olurken ve Türkiye'de konuk ederken bazı şeyleri Saray'ın hesaplaması gerekirdi.

  • Miharbi10 Şubat 2016 14:05

    Yaşı 50 nin üzerinde olanlar zamanında ABD nin, Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani'yi de önce ayaklandırıp sonra nasıl sattığını iyi hatırlarlar.Devran tekrar döndü.Şimdi de pyd denen haini palazlandırıp daha sonra aynı akibete uğratacaktır.

  • yusuf yıldız10 Şubat 2016 13:55

    bırakın bu danışıklı dövüş senaryolarını..r.t.erdoğanı kahraman gösterme hikayesi bunlar..abd olumsuz sözler söyleyecek bizim cum.başkanı da sözde onları eleştirip prim yapıyor..söyleyecek çok gerçek var ama allaha havale etmekten başka bir şey gelmiyor elden..