E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Bahçeli'ye dava---

Erdoğan'dan Bahçeli'ye dava

Erdoğan'dan Bahçeli'ye dava
01 Eylül 2015 - 07:21 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'ye manevi tazminat davası açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den, gerçekleştirdiği 10 mitingde “kişilik haklarına tecavüz niteliğindeki gerçek dışı, haksız ve hukuka aykırı beyanda bulunduğu” gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat talep etti.

Erdoğan’ın avukatları Fatih Şahin, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından açılan davanın dilekçesinde, Bahçeli’nin 6 Mayıs 2015 ile 3 Haziran 2015 arasında gerçekleştirdiği 10 mitingde siyasi eleştirinin ötesinde Erdoğan’ı suçlayıcı, aşağılayıcı ifadeler sarf ettiği ileri sürüldü.

Kişilik hakkına ihlal

Dilekçede, “Kullanılan haksız ve hukuka aykırı ifadeler müvekkilimizin yüce Türk halkı nezdinde sahip olduğu itibarı zedelemeye ve müvekkilimizi hak etmediği bir konuma düşürmeye matuftur” ifadesine yer verildi. Bahçeli’den, Erdoğan’a “manevi şahsiyetine yönelik, kişilik haklarına tecavüz niteliğindeki gerçek dışı, haksız ve hukuka aykırı beyan ve isnatları” nedeniyle her bir miting konuşması için 10 bin lira olmak üzere 100 bin lira manevi tazminat ödemesi talebinde bulunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)