E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan İran'a sert tepki---

Erdoğan'dan İran'a sert tepki

Erdoğan'dan İran'a sert tepki
26 Mart 2015 - 20:46 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Vattara ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Vattara'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşıladı. Tören sonrası Erdoğan ve Vattara başbaşa görüştü.

Erdoğan ile Vattar görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Yemen'deki askeri operasyon sorulan Erdoğan, İran'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan, "İran, bölgeyi adeta kendine domine etmenin gayreti içinde. Buna tahammül etmek mümkün değil. Buna müsaade edilebilir mi? Bölgeyi rahatsız ediyor. İran'ın bu bakışının değişmesi lazım. İran'ın Yemen'den Suriye'den ve Irak'tan gücü, kuvveti ne varsa çekmesi kazım" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İki ülke arasında bir milyar dolarlık ticaret hacmini hedefliyoruz. Fildişi Sahili'ne bir iade-i ziyaret planlıyorum. Buradan bir çağrımı yinelemek istiyorum. Fildişi Sahili'ndeki altyapı yatırımlarına müteahhitlerimizin ilgi göstermelerini istiyorum. 
Biz Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi eşit ve ortaklık ve kazan kazan ilkeleri doğrultusunda yürütüyoruz.

TİKA, sağlık ve enerji konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdi.

Bir süre öncesine kadar Galatasaray'da oynayan Drogba da Fildişi ile Türkiye arasında fahri bir elçi gibiydi.

"BU EYLEMİ DE LANETLİYORUM" 
(Boko Haram'ın 500 kadın ve çocuğu kaçırdığı haberi) Bu eylemi de lanetliyorum, bu örgütü şiddetle kınıyorum.

VATTAR: DROGBA'NIN TÜRKİYE'DE BU KADAR SEVİLDİĞİNİ BİLMİYORDUM
Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Vattar, "Görüşmelerimiz dostluk çerçevesinde gerçekleşti. Türkiye'de yapmış olduğunuz reformlardan dolayı sizi tebrik ediyoruz. Drogba'nın Türkiye'de bu kadar sevildiğini bilmiyordum" ifadelerini kullandı. 

SORU&CEVAP
YEMEN'DEKİ ASKERİ OPERASYON

Mezhepsel bir çatışmadır. Mezhepsel çatışmaların hiçbirine olumlu bakmıyoruz. Bunların karşısındayız. Yemen maalesef bölünmeye doğru gidiyor. 

ERDOĞAN'DAN İRAN'A TEPKİ
İran'ın böyle bir açıklama yapması doğaldır. İran, bölgeyi adeta kendine domine etmenin gayreti içinde. Buna tahammül etmek mümkün değil. Buna müsaade edilebilir mi? Bölgeyi rahatsız ediyor. İran'ın bu bakışının değişmesi lazım. İran'ın Yemen'den Suriye'den ve Irak'tan gücü, kuvveti ne varsa çekmesi kazım. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali26 Mart 2015 21:32

    Nihayet İran'ın yayılmacı aksiyonlarına dur denildi. İran savaşmadan Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen üzerinden bölgesel güç haline geldi.