E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ı aşçısı zehirlemek istemiş---

Erdoğan'ı aşçısı zehirlemek istemiş

Erdoğan'ı aşçısı zehirlemek istemiş
22 Mayıs 2015 - 10:25 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili Almanya'da açılan davada şok kayıtlar ortaya çıktı

Almanya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanının da aralarında olduğu 3 Türk hakkında açılan "casusluk" soruşturmasında ilginç bilgiler ortaya çıktı.
İddianamede yer alan telefon kayıtlarına göre Erdoğan'ın aşçısı onu zehirlemek istedi.

Erdoğan'ın danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun da aralarında olduğu 3 Türk hakkında federal başsavcılık casusluk davası açtı.

Almanya'nın ciddi haftalık dergisi der Spiegel dergisinin internet sayfasında yer alan bilgilere göre,

İddianamede yer alan bir telefon kaydında, Erdoğan'ın bir aşçısının Erdoğan‘i zehirleme girişiminde bulunduğu belirtildi. Ancak Alman istihbarat birimleri bu telefon kayıtları dışında herhangi bir somut delil bulunmadığını da belirtti.

Alman Federal Savcılığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu’nu MİT adına Almanya’da ajanlık faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle 17 Aralık 2014'te tutuklamıştı.

İDDİANAME MAHKMEYE GÖNDERİLDİ

Almanya'nın ciddi haftalık dergisi der Spiegel dergisinin internet sayfasında Jörg Diehl ve Conny Neumann imzalı yayınlanan haberde, Almanya'da Aralık ayında kamuoyuna duyurulan ve Türkiye'de de büyük yankı uyandıran casusluk soruşturmasında iddianamenin tamamlandığı ve bunun Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi‘ne gönderildiği belirtildi.

58 yaşındaki Muhammed Taha Gergerlioğlu ve istihbarat çalışmalarında kendisine yardımcı olduğu iddia edilen iki kişi; Ahmet Y. (59) ve Göksel G. (34), "yabancı bir ülke için istihbarat faaliyetinde bulunmak"la suçlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)