E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Erken seçim şart oldu"---

"Erken seçim şart oldu"

Erken seçim şart oldu
02 Ağustos 2015 - 10:42 borsagundem.com

KOBİDER Genel Başkanı Özgenç, koalisyon yerine erken seçime gidilmesinin şart olduğunu savundu.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından gelinen süreç ve gelişmelere bakıldığında koalisyon yerine erken seçime gidilmesinin şart olduğunu savundu.

Özgenç yaptığı açıklamada, seçim barajını aşan partilerin Türkiye'yi çözümsüz bırakmamak adına kendi çıkarlarını ötelemek yerine kısır döngüler içerinde uzlaşılamayan, tartışma noktası olan çeşitli konuların hala üzerinde konuşulmasının koalisyonun olamayacağını gösterdiğini belirtti. Ortak hükümet kurulsa dahi bunun zorlama, dayatma bir ortaklık ile olacağını ve ömrünün geçmiştekiler gibi uzun olmayacağını ifade eden Özgenç, "Şayet koalisyon kurulsa dahi geçmişteki tecrübelere bakıldığında uzun soluklu olmayacağı açık" dedi.

Özgenç, şunları kaydetti:

"Seçimin üzerinden neredeyse iki ay geçiyor… Ağzı olan konuştu. Faizler arttı, döviz yükseldi. Kısacası koalisyonun sözü bile ülkenin kimyasını bozdu. Esasen ülke olarak siyasi ortaklık tarihimiz iyi değil... Kaldı ki; Türkiye'yi batma noktasına ve kardeş kavgasına koalisyonlar getirmedi mi?

Birbirine zıt akımların zıt görüşlerin temsil edildiği ülkemizde koalisyon tutmaz, tutmayacak da... Hatırlayacak olursak; türlü sebepler yüzünden yapılmış koalisyonların bugüne kadar hiçbiri bizde başarılı olamadı.

Siyasi partilerin amacı ülkenin çözümsüz, hükümetsiz kalmaması olması gerekirken bu çalkantılı dönemde dahi bazı partilerin ülke ve millet menfaatini değil, kendi çıkarlarını hep ön planda tutuyor olmaları düşündürücüdür.

Biz KOBİDER olarak; TBMM'de temsil yetkisi alan siyasi partilerimizi ülke çıkarlarını ön plana alan bir siyasi tablonun savunuculuğunu yürütücülüğünü yapmaya davet ediyoruz.

Türkiye için erken seçim kaçınılmaz olmuştur, ülkenin kaybedecek zamanı yok. Ülkemizin koalisyon tartışmaları ile gereksiz yere kaybedecek kadar lüksü yoktur. Dolayısıyla erken seçim ülkemiz için hayırlısı olacaktır." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dert02 Ağustos 2015 13:52

    Hâlâ bu olaylardan AK PARTİ yi suçluyor sunuz utanmaz lar

  • hain akp02 Ağustos 2015 12:43

    terörü de hortlattılar ki oyları artsın, hepsi seçim stratejisi. utanın kendinizden katiller, o askerin, polisin hakkını nasıl vereceksiniz ?

  • akp yalakası02 Ağustos 2015 12:41

    her Avrupa ülkesinde tutuyor bu iş de türkiye de neden koalisyon tutmasın. şuna menfaati bölüşemiyoruz de. yoksa ekonomik politikalarda, üretimde niye anlaşamıyorsunuz ?

  • hadi be02 Ağustos 2015 12:40

    AKP yandaşı nemacı seni. menfaatin olmasa böyle şeyler söylemezsin. akp gelecek ki bunlar daha çok yesin zaten memleketi düşünen mi var

  • git işine02 Ağustos 2015 12:19

    teröre yüz veren siz sayenizde hala asker kışlada hapis. para uğruna yıktınız ülkemizi