E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErzurum teşvikli yatırımla coştu---

Erzurum teşvikli yatırımla coştu

Erzurum teşvikli yatırımla coştu
03 Mart 2015 - 14:54 borsagundem.com

Erzurum ve çevresine yapılan büyük yatırımlara dikkat çeken Ali Demirhan 715 yatırımın teşvik kapsamına alınmasının önemli bir başarı olduğunu söyledi

Erzurum'un Doğu Anadolu ekonomisinin kalbi olduğunu belirten Demirhan, ”Teşvikli yatırımlarda şimdiye kadar 2 milyar liralık yatırım kaynak olarak bölgeye aktarıldı. Yakın gelecekte bu yatırımların ortaya çıkardığı sinerji tüm bölgeye yayılacak” dedi.

DOĞU ANADOLU EN VERİMLİ YATIRIM BÖLGESİ

Erzurum için daha çok çaba harcanması gerektiğini söyleyen Demirhan bu konuda özel sektör temsilcisi olarak üzerine düşeni yaptıklarını belirterek Erzurumlu yatırımcıların da bölgeye bakışının değiştiğini ifade etti. Demirhan şunları söyledi: "Artık Erzurum'a yapılan yatırımlar kazandırıyor. Bir kere bunu herkes gördü. Erzurum'a yapılan yatırımlar sadece şehir merkezine, Doğu Anadolu'ya değil bölge ülkelerine de hitap ediyor. Körfez'den, Ortadoğu'dan Erzurum'un ürünlerine talep ortaya çıktı. Erzurum tarihi birikimini ortaya çıkarmaya yeni başladık. Türkiye'nin en güçlü yerel ekonomilerinden biri inşa ediliyor. Kamu teşvikleri, ulaştırma yatırımları, tanıtım faaliyetlerine daha çok ağırlık vereceğiz. Erzurum ve Doğu Anadolu en verimli yatırım bölgesi. İş dünyası bunun yeni farkına vardı."

 YATIRIMCIDAN TEŞEKKÜR VAR

Demirhan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yeni yatırımlar konusunda öncülük yaptığını söyledi. Erzurum'un son 5 yıl içerisinde gerek doğrudan, gerekse dolaylı çok sayıda büyük yatırımların başlangıç noktası olduğunu ifade eden Ali Demirhan "Bu yatırımların projelendirilmesinde, bölgeye kazandırılmasında, Sayın Bakanlar'ın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in çabası çok önemli. Erzurum'un ekonomik. kültürel alanlarda bölgesel liderliği Efkan Ala, İdris Güllüce ve Mehmet Sekmen sayesinde olmuştur. Bu üçlünün sayesinde Erzurum'u uluslararası lige çıkarmalıyız" dedi. 

KIŞ TURİZMİ MERKEZİ OLMAKTAN DAHA FAZLASI

Erzurum'un klasik kış turizmi merkezi olmaktan çok daha fazla özellikleri olduğuna dikkat çeken Demirhan şöyle devam etti: "Kış turizmiyle tecrübe kazanan yatırımcılarımızın ufku açıldı. Erzurum'un uluslararası marka olmasını teşvik eden ve buna öncülük yapan İçişleri Bakanımız Efkan Ala ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'in çabalarını boşa çıkarmamalı. Üniversiade 2011 hem ülkemiz, hem de Erzurum'un 60'a yakın ülkede büyük tanıtımına sahne oldu. 4 bine yakın sporcuyu yüzümüzün akıyla ağırladık. Bu Erzurum'un uluslararası marka olmasında bir dönüm noktasıdır. Tecrübelerimizi daha büyük organizasyonlarda kullanmalıyız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)