E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFiskobirlik parasını ödeyeceği üreticiyi arıyor---

Fiskobirlik parasını ödeyeceği üreticiyi arıyor

Fiskobirlik parasını ödeyeceği üreticiyi arıyor
27 Nisan 2015 - 06:36 borsagundem.com

Fiskobirlik, üreticilere olan 3 milyon lira borcu için muhatap bulamıyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği  (FİSKOBİRLİK), 2006'dan beri süregelen borçlarının büyük kısmını üreticilere  ödedi ancak kalan 3 milyon lira için alacaklılara ulaşamıyor. Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, birliğin 2006'dan kalan borçlarının ödenmesi sürecinin devam  ettiğini söyledi. 
 
Borçları bitirmeyi hedeflediklerini belirten Bayraktar, şu ana kadar  bazı banka, SGK ve alacaklı üreticilere 150 milyon liranın üzerinde ödeme  yaptıklarını anlattı. 
 
Bazı alacaklı üreticilerin parasını verdiklerini, bazılarına ise  farklı ödeme alternatifleri sunduklarını kaydeden Bayraktar, "Geriye sadece 3  milyon lira borcumuz kaldı ancak ödemek için muhataplarını bulamıyoruz. Lütfen  kurumumuzdan alacaklı olanlar bizlere bir şekilde ulaşsın" diye konuştu. 
 
Bazı alacaklı üreticilerin vefat ettiğini, bazılarının da yurt dışında  yaşadıklarını düşündüklerini aktaran Bayraktar, "Bu insanlarla bir türlü bağlantı  kuramıyoruz. Zaman zaman irtibata geçtiklerimiz de oluyor ancak bunların da  mirasçılarıyla sorunlar çıkıyor. Bu nedenle geriye kalan 3 milyon lirayı bir  türlü ödeyemiyoruz" ifadesini kullandı. 
 
Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in borçlarını ödemesiyle ilgili sıkıntısı  bulunmadığını, aksine bunun için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Alacaklı üreticilerin binin altında olduğunu tahmin ettiklerini  anlatan Bayraktar, "Bazı alacaklı üreticilerin borcu çok az, bazılarının ise çok  fazla. Alacak miktarı 1-2 bin lira olanlar nedeniyle bu rakam artabilir"  değerlendirmesinde bulundu. 
 
"150 milyon lira borçla devraldık" 
 

Bayraktar, 2006'da göreve geldiklerinde birliği yaklaşık 150 milyon  lira borçla devraldıklarını anımsatarak, bunun 104 milyon lirasının üreticilerle,  geri kalanının ise bankalarla ilgili olduğunu belirtti. 
 
"Bu borcu, her yıl düzenli, doğru plan ve doğru programlar sayesinde 3  milyon liraya kadar indirdik" diyen Bayraktar, "Yaptığımız projelerle daha iyi  noktalara geleceğiz. Özellikle fındık yağı ve çikolata ürünlerimizle daha da  güçleneceğiz. FİSKOBİRLİK, inşallah eskisinden daha güçlü duruma gelecek. Buna  yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Bayraktar, üreticilerin eski yıllarda olduğu gibi kurumlarına sahip  çıkmalarını istedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)