E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGenelkurmay'dan şehit açıklaması---

Genelkurmay'dan şehit açıklaması

Genelkurmay'dan şehit açıklaması
04 Ağustos 2015 - 13:45 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'taki saldırıya ilişkin açıklama yaptı

Şırnak merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu’nda görevli askerler ile köy korucularına pusu kuran PKK’lı teröristler yola önceden koydukları patlayıcıyı infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çatışma sonucunda şehit askerlerin sayısının üçe yükseldiği açıklanmıştı. Ancak Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, iki askerin şehit olduğunu, yaralanan asker ve köy korucusunun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Besta ile Cudi Dağı arasında kalan Balveren Beldesi ile Şırnak arasındaki yolda her gün olduğu gibi bu sabah da mayın ve patlayıcı kontrolüne çıkan askerlerle köy korucuları, saat 08.00 sıralarında Araköy Mevkii’ne geldi. Pusu kuran PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateş ve patlama anında, henüz kimlikleri öğrenilemeyen bir asker ile bir korucu şehit oldu, bir uzman çavuş ile bir korucu da yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan uzman çavuşun da hayatını kaybettiği iddia edildi. 

GENELKURMAY: 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta meydana gelen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada iki askerin şehit olduğunu, yaralanan bir asker ve köy korucusunun hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. İşte Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı o açıklama:

"04 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.23'te Şırnak / Merkez Balveren köyü-Geçitboyu köyü arasında Mayın / El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma Yol Kontrol ve Mayın / EYP Arama Timine Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından EYP'li saldırı düzenlenmiş, müteakiben uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.

Saldırı sonucu kahraman bir Jandarma Uzman Çavuşumuz ile bir Jandarma Erimiz şehit olmuş, bir Jandarma Erbaşımız ve bir Geçici Köy Korucumuz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."

ATAK HELİKOPTERLERİ BÖLGEDE

Çatışma sonrası dağlık alana kaçan PKK’lı teröristlere karşı, hava destekli operasyon başlatıldı. Karadan zırhlı araçlar ve eğitimli askerler, kaçan teröristlerin izini sürerken, yerli yapım Atak helikopterleri de ilk kez bölgede bu operasyonda kullanılmaya başlandı. Cudi Dağı ve Besta Bölgesi’nin kesiştiği noktadaki dağlık alan, havadan ve karadan didik didik aranırken,  teröristlerin kaçış güzergahındaki derin vadiler ve ormanlık alanlar abluka altına alındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle04 Ağustos 2015 14:57

    borda şapkalılar su altı avcıları nerede acaba (!) Anadolunun saf temiz insanları devamlı şehit düşmek zorunda bu ülkede milletvekili çocuğu yokmu, iş adamı çocuğu yokmu, elitkesim çocuğu yokmu acaba kaymağını bunlar yiyor lafa gelince vatanı kimseye bırakmaz bunlar yazık