E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGöçmen faciasıyla ilgili flaş iddia---

Göçmen faciasıyla ilgili flaş iddia

Göçmen faciasıyla ilgili flaş iddia
20 Nisan 2015 - 01:37 borsagundem.com

Sicilya Kanalı'nda batan gemiden kurtarılan göçmenlerden biri gemide 700 değil 950 kişinin olduğunu iddia etti

İtalya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden La Repubblica’da yer alan haberde, batan tekneden kurtarılarak Katanya’da tedavi altına alan Bangladeşli bir kişinin, Libya’nın 70 mil kuzeyinde batan teknede 950 civarında kişinin bulunduğunu, bunların 200’ünün kadın, 40-50 kadarının da çocuk olduğunu söylediği belirtildi.

Haberde, kaçakların Cezayir, Mısır, Bangladeş, Somali, Nijerya, Senegal, Mali, Zambia ve Gana vatandaşları olduğu ifade edildi. 

Bangladeşli kaçağın anlattıklarına yer verilen haberde, kaçakların bindirildikleri balıkçı teknesinin Trablus’un doğusundan hareket ettiği, Libya’nın 70 mil açığındayken uydu telefonuyla Roma’daki İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığından yardım talebinde bulunulduğu bildirildi.

Facianın, yakından geçen bir gemiden yardım talep etmek için göçmenlerin hep birlikte bir tarafa yüklenmesi sonucunda teknenin dengesinin bozularak ters yüz olmasıyla yaşandığı kaydedilmişti.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi de faciadan şu ana kadar 28 kişinin kurtulduğunu, 24 kişinin cesedinin denizden çıkarıldığını belirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)