E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGuardian'dan Türkiye için karamsar iddia---

Guardian'dan Türkiye için karamsar iddia

Guardian'dan Türkiye için karamsar iddia
19 Nisan 2015 - 15:36 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artışı kararının Türkiye ve Brezilya’da faaliyet gösteren şirketler için kötü sonuçlar doğurabileceğine işaret edildi.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan bir analizde, ABD merkez bankası Fed’in faiz artışı kararını tüm dünya piyasalarına etki edecek büyük bir olay olacağı belirtildi. Gazetede yer alan analize göre, dünyanın en büyük ekonomisinde bu yıl faizlerin yükseleceği beklentisinin doları İngiliz sterlini ve euro karşısında yükselttiğini belirtti ve ağır şekilde dolarla borçlanan ülkelerde ekonomik kriz çıkacağı yönündeki korkuları artırdı. 

Guardian gazetesi, dolarla borçlanma maliyetinin artmasının Brezilya ve Türkiye’de yeni bir fabrika ya da ofis için ya da sadece maaş ödemek için bile ucuz kredi kullanan şirketlere zarar vereceğini öne sürdü.

IMF ENDİŞELERİ GİDERMİŞTİ      

Geçen hafta Uluslararası Para Fonu IMF’nin bahar toplantılarında başekonomist Olivier Blanchard bu konuyla ilgili endişeleri, şirketlerin kendilerini duruma önceden hazırlayabileceklerini söyleyerek gidermiş, yatırımcıların ve maliye bakanlarının olası bir artışa karşı kendilerini iyi hazırladıklarını dile getirmişti.

BÜYÜK KRİZ GELİYOR KORKUSU     

Guardian’a göre, piyasalarda geçen iki yılda yaşanan şoklar, finans dünyasındaki birçok kişinin daha büyük bir çöküşün gelebileceği konusunda ikna etmiş durumda. Geçen iki yıllık süreçte, Fed’in her kararında para birimleri, tahviller ve emtia fiyatları, özellikle de ham petrol ve değerli metaller büyük dalgalanmalar yaşamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ersan19 Nisan 2015 21:31

    Kendimi garantiye aldım,,döviz zengini ALGYO aldım.

  • VaTaNDaS19 Nisan 2015 19:25

    İnşaat ve ithalatla büyüyen ekonomiyi yere göğe sığdıramayan sözde ekonomistler buna da bir hayali senaryo yazar, inanmak isteyenler yine inanır!! ABD nin faiz arttıracağı dolar bolluğunun biteceği yıllardır bilinen bir gerçekti, peki bu konuda ne gibi tedbir alındı acaba???

  • KILIÇ 19 Nisan 2015 17:54

    HALKIMIZ DÜŞÜNSÜN ÇÜNKÜ HALKI YÖNETENLER DÜŞÜNMÜYOR

  • hakan19 Nisan 2015 16:56

    zaten bütün hersey türkiye için karamsar işleri güçleri türklerin yükselişini nasıl baltalarız

  • hamit cuma19 Nisan 2015 16:24

    bir de çin haberi var dolartl yine yeni rekorlarla açılır pazartesi:(((